Constanţa: Încă un jandarm pleacă în Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii încep misiunea mâine
Jandarmii încep misiunea mâine

Astăzi, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi care va acţiona în cadrul misiunii Eulex, sub egida Uniunii Europene, în Kosovo.

În această misiune va pleca şi un militar de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa. Locotenent-colonelul Valentin Verzea va pleca în Kosovo pentru a treia oară.

Este cel de-al doisprezecelea contingent care execută misiunea de menţinere a păcii în Kosovo, prestaţia jandarmilor români în teatrul de operaţii internaţional fiind apreciată atât de reprezentanţii ONU, care au acordat în fiecare an luptătorilor români medalia În serviciul păcii, cât şi de reprezentanţii Eulex.

În luna noiembrie, 82 de jandarmi români aflaţi în Kosovo au primit din partea Eulex o medalie, în semn de recunoaştere a profesionalismului dovedit pe timpul executării misiunilor.

Detaşamentul va începe deplasarea în teatrul de operaţii, marţi, 7 decembrie ac, urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în Kosovo. În prima etapă, cu mijloace auto, vor pleca 75 de jandarmi, iar alţi 40 de luptători vor ajunge în Kosovo peste două săptămâni.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite