Constanţa: În seara aceasta vine Moş Nicolae!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţul Tudor (3 ani) şi-a pregătit din timp ghetuţele pentru a primi daruri de la Moş Nicolae
Micuţul Tudor (3 ani) şi-a pregătit din timp ghetuţele pentru a primi daruri de la Moş Nicolae

La noaptea, cei mici şi cei mari îl aşteaptă pe Moş Nicolae. Legenda spune că toţi cei care au fost cuminţi primesc în dar cadouri şi jucării. Cei care au fost obraznici vor primi în dar o nuieluşă. Tradiţia mai spune că în seara de Moş Nicolae începe să ningă.

Preoţii spun că Sfântul Nicolae a uimit prin minunile pe care le făcea. După ce i-au murit părinţii, Nicolae şi-a împărţit averea săracilor.

Ce cadouri au primit de la Moşu' VIP-urile Constanţei

Povestea lui Moş Nicolae

„Una dintre cele mai cunoscute minuni cunoscute este ajutorul pe care Sfântul Nicolae l-a dat unei familii sărace din oraşul natal, cetatea Patara, care avea trei fete. Văzând că tatăl a trei fete sărace dorea să le vândă, socotind că astfel va scăpa de sărăcie, Nicolae i-a aruncat peste noapte celei mari în cameră o pungă plină de bani. La fel a făcut Moşul în următorii doi ani", povesteşte părintele Valentin Roman, de la Biserica Sfântul Mina din Constanţa.

De atunci, în fiecare noapte de Sfântul Nicolae, copiii cuminţi primesc daruri de la Moşul. El nu se arată niciodată şi lasă în ghete dulciuri şi alte daruri. Tot el însă este acela care-i pedepseşte pe cei leneşi şi neascultători.

În popor se mai spune că iarna începe la Sfântul Nicolae. „Moş Nicolae este bătrân şi are barba albă. În această zi el îşi scutură barba şi începe să ningă. Se spune că astfel întinereşte", explică părintele Valentin Roman. Sfântul Nicolae s-a născut în 284 şi a decedat pe 6 decembrie 352.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite