Constanţa: Impozitul forfetar revoltă agenţiile de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii ar putea plăti mai mult pentru o vacanţă
Turiştii ar putea plăti mai mult pentru o vacanţă

Patronii societăţilor din domeniu sunt indignaţi de decizia Guvernului de a introduce impozitul forfetar la agenţiile de turism.

În condiţiile acestea toate preţurile vor fi date peste cap. Astfel, vacanţele vor costa mai mult ca până acum, la fel şi biletele de avio şi multe dintre agenţii vor ajunge la faliment.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a cerut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Turismului, iar dacă aceasta nu se va materializa, măsurile se vor răsfrânge asupra serviciilor şi turiştilor care vor plăti mai mult pentru un concediu.

Principala motivaţie a ministerului de finanţe a fost aceea că activitatea turistică nu poate fi urmărită din punct de vedere fiscal. Mai excat, în acest domeniu s-ar practica marea evaziune fiscală. Lucru negat şi argumentat de proprietarii agenţiilor de tursim. 

Corina Lungu, agent de tursim, spune că este imposibil să se vorbească de evaziune fiscală pentru că un client când iese dintr-o agenţie are un contract semnat, un voucher, o chitanţă şi o factură prin care se adevereşte plata serviciilor solicitate.

Şi Cristian Bărhălescu,reprezentant al agenţiilor de turism susţine că măsura va duce la scumpirea serviciilor turistice şi implicit a vacanţelor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite