Constanţa: Impozitele se pot achita şi în lipsa înştiinţărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constănţenii plătesc cu 20% mai mult faţă de anul trecut
Constănţenii plătesc cu 20% mai mult faţă de anul trecut

Peste 200.000 de înştiinţări de plată vor fi trimise către persoanele fizice şi alte aproximativ 20.000 pentru cele juridice.

Locuitorii vor găsi începând de astăzi în cutiile poştale plicurile eliberate de Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) prin care vor afla ce impozit au de plătit anul acesta. Dările au fost majorate cu 20% conform prevederilor Codului fiscal, dar şi a hotărârii consilierilor locali constănţeni.

Diferenţe de preţ

Dacă anul trecut proprietarul unei case de 120 de metri pătraţi din zona centrală a oraşului plătea un impozit anual de 287 de lei, în 2010 va achita 345 de lei.

Într-o zonă mai mărginaşă, pentru o locuinţă cu aceeaşi suprafaţă, impozitul a crescut de la 222 de lei la 267 de lei.

Pentru un teren situat în centrul oraşului în suprafaţă de 100 de mp, anul trecut s-au achitat 73 de lei, iar acum impozitul se vor plăti 88 de lei.

Pentru un teren situat într-o zonă periferică plata va fi de  39 de lei, după ce anul trecut s-a achitat suma de 32 de lei.

Program pilot de plată cu cardul a impozitului

Fiecare constănţean va primi cel mult două înştiinţări de plată de culoare albă, gabenă, roz şi/sau bleu.

Cine primeşte înştiinţări albe înseamnă că nu are datorii restante la bugetul local.

Constănţenii care primesc înştiinţări de culoare galbenă trebuie să ştie că au datorii pe anii anteriori. 

Înştiinţări de culoare roz vor primi cei care au întocmite dosare de urmărire şi executare silită pentru una sau mai multe din bunurile mobile/imobile impozabile, iar înştiinţări de culoare bleu vor fi trimise persoanelor fizice care au întocmite dosare de urmărire şi executare silită pentru amenzile contravenţionale neachitate.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite