Constanţa: Un profesor din Babadag a cerut bani şi favoruri sexuale unei eleve ca să o treacă la istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor de istorie de la Grupul şcolar Dimitrie Cantemir din Babadag a cerut 500 de euro unei eleve pentru a o scăpa de corigenţă.

Roxana Cristina Costache, eleva care este clasa a XII-la la liceul din oraşul Babadag, a făcut plângere la poliţie. Marţi a fost organizat un flagrant, iar azi Tribunalul a dispus arestarea preventivă a profesorului Dumitru Ion (54 de ani) pentru 29 de zile.

Profesorul a fost surprins având asupra sa suma de 500 euro primită cu titlu de mită din partea elevei. În schimbul banilor, el urma să o scape de corigenţa la istorie. Fatei îi era teamă că va avea probleme la bacalaureat.

500 de euro şi promisiuni de sex

Investigaţiile au mai scos la iveală că în ultimele luni, profesorul i-a cerut fetei bani, diverse bunuri, dar şi promisiunea ca va întreţine relaţii sexuale cu el.

Marţi procurorul a dispus reţinerea lui Dumitru Ion pentru 24 de ore, iar ieri (miercuri) a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pe o durată de 29 de zile.

Profesorul este din comuna Baia şi este cunoscut în rândul elevilor după numele de „Bărbuţă“. Foşti elevi de-ai lui povestesc că şpaga este pentru dascăl o practică veche.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite