Constanţa: Hoţi invitaţi la furat de poliţişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru agenţi ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi au fost trimişi în judecată după ce au încercat să scoată bani furând 35 de tone de îngrăşământ chimic dintr-un tren. Pentru că erau puţini şi, în plus, erau în timpul programului, poliţiştii au chemat în ajutor un grup de hoţi, cărora le-au cerut să vină cu maşinile.

Furtul a fost comis în data de 27 aprilie, la ieşire din Constanţa, spre Valu lui Traian.  Câţiva indivizi rămaşi deocamdată necunoscuţi au reuşit să frâneze un tren de marfă şi să descarce 35 de tone de uree. Hoţii au fugit abandonând prada, când au apărut poliţiştii şi agenţii de pază. 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au arătat că poliţiştii nu aveau însă nicio intenţie de a supraveghea marfa de hoţi, dimpotrivă.  Iulian - Mirel Constantin,  Marian - Vasilică Anton, Claudiu - Marian Crivăţ,  Nicolae Deaconu , abia intraţi în tură, au sunat hoţii cerându-se că-şi aducă şi maşinile, ca să poată încărca ureea. Zece indivizi au răspuns apelului poliţiştilor însă numai cinci, Dragoş - Constantin Pascu, Cristian Chiriţiou, Nicolae Crăciun, Marian Pol, Ilie Ciobanu au fost trimişi în judecată, alături de poliţişti, sub învinuirea de furt calificat.

Poliţiştii nu ştiau că zona era filată de şefii lor care aşteptau să vadă dacă grupul care încercase prima tentativă de furt, va reveni. Hoţii cu epoleţi au fost surprinşi în flagant delict de o patrulă de jandarmi.

În timpul anchetei, hoţii au susţinut că habar nu aveau că sunt complici la un furt şi că şi-au imaginat că îi ajută pe oamenii legii la o operaţiune.  La rândul lor, agenţii au susţinut că voiau doar să recupereze ureea, nu să o fure. Dacă nu ar fi fost prinşi făptaşii ar fi cauzat un prejudiciu de 78.576 lei.

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa şi urmează să se stabilească primul termen în proces.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite