Constanţa: Hoţi din tată-n fiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii familiei Pomac, zisă „Măgar“, locuiesc într-o casă sărăcăcioasă
Membrii familiei Pomac, zisă „Măgar“, locuiesc într-o casă sărăcăcioasă

Membrii unei familii din Mihail Kogălniceanu sunt vestiţi printre poliţişti: 7 din 14 persoane au dosare penale. Poliţiştii din localitate au stabilit un adevărat record în materie de uz de armă fiind nevoiţi să scoată pistoalele ca să „impresioneze“ hoţii.

Vestul sălbatic al judeţului Constanţa este comuna Mihail Kogălniceanu. Localitatea numără aproximativ 10.000 de locuitori dar şi cea mai numeroasă comunitate de romi pe metrul pătrat din care marea majoritate, spun autorităţile, certaţi cu munca.

Familia Măgar cu dosar penal

Cele mai multe cazuri sunt cele de furt iar majoritatea protagoniştilor vin din zona cartierului de romi din comună. Acolo locuieşte şi familia Pomac, zisă „Măgar“ compusă din 14 inşi din care 12 sunt copii. „Jumătate dintre ei fură, chiar şi cei care nu au apucat să împlinească 14 ani“, a explicat comandantul Poliţiei Mihail Kogălniceanu, Laurenţiu Carp.

Deşi sunt suspectaţi de numeroase fapte, familia nu a „adunat“ până acum decât şase dosare penale în care fraţii, conduşi la furturi de tată, sunt cercetaţi la grămadă.

Hoţii, deşi extrem de activi şi iuţi de mână, nu sunt după gratii. „Fură mult, fură orice, aşa că valoarea prejudiciului este mic. Ca urmare sunt sancţionaţi cu amendă administrativă nu trimişi în judecată“, a declarat Carp. Nici focurile de armă nu îi sperie pe hoţi.  

Hoţ la 15 ani

Este de notorietate cazul lui Demirel Achif (15 ani) care a plecat la furat la volanul unei maşini pe care o conducea fără permis. Surprins cu maşina încărcată vârf de pradă, adolescentul a fost la un pas să izbească  maşina de Poliţie şi a fugit deşi oamenii legii au deschis focul şi au tras mai întâi în plan vertical, apoi în plin. „Şi dacă mă nimereau ce? Era un hoţ mai puţin în comună“, a exclamat băiatul în timp ce se străduia să arate la reconstituire cum a cărat fierul vechi în maşină.

Numai anul acesta s-a făcut uz de armă de patru ori în condiţiile în care poliţiştii din alte zone nu apucă să pună mâna pe pistol decât o dată la doi ani, iar anul trecut s-a făcut uz de armă de cinci ori.  Poliţiştii din zonă sunt cunoscuţi nu doar ca „pistolari“ ci sunt şi cei mai „loviţi“ din judeţ.

Ultimul caz de ultraj s-a înregistrat în luna mai a.c. când poliţiştii au fost atacaţi de rudele unui şofer fără permis, tocmai ca să fie împiedicaţi să pună mâna pe el.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite