Constanţa: Hoţi de îngrăşăminte chimice, împuşcaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sacii cu îngrăşăminte chimice au rămas lângă şinele de cale ferată
Sacii cu îngrăşăminte chimice au rămas lângă şinele de cale ferată

Doi bărbaţi care sustrăgeau îngrăşăminte chimice dintr-o garnitură feroviară au fost răniţi astăzi de gloanţele trase de oamenii legii. Hoţii nu au răspuns la somaţia poliţiştilor, care s-au văzut nevoiţi să facă uz de armă.

UPDATE 17.25 Oamenii care locuiesc în zonă au crezut iniţial că zgomotul care s-a auzit la prânz este de la petarde. „Locuiesc la bloc AV 40, pe strada Pelicanului, şi de la mine s-a auzit foarte bine împuşcătura. M-am speriat, pentru că tata doar ce coborâse la grădină. Când am ieşit pe balcon şi am văzut un fes negru la fel ca al tatălui, l-am sunat şi-mi dădea ton de ocupat. La scurt timp am vorbit cu el şi mi-a spus că este bine şi că nişte hoţi au fost împuşcaţi de poliţişti. Mereu se fură de aici", a povestit vecina de la bloc AV 40.

UPDATE 17.10 Poliţia a fost sesizată de către mecanicul de colomotivă că trenul a frânat brusc. „Profitând de faptul că aici este restricţie de viteză, hoţii au închis robineţii de aer şi automat vagoanele au frânat. Apoi au început să descarce marfa şi s-o pună în saci", a explicat şeful biroului de investiganţii criminale din cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa

UPDATE 17.00 În ultima perioadă au luat amploare furturile din vagoanele de marfă. „Avem în lucru un dosar privind o autodubă care a intrat pe calea ferată tot cu scopul de a sustrage îngrăşăminte. Din datele pe care le deţinem, se pare că sunt aceleaşi persoane", a mai spus Traian Bureţea.

UPDATE 16.45 Două persoane sunt împuşcate şi se află sub îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Constanţa. E posibil să fie mai mulţi răniţi. „Unul dintre pacienţi a suferit plăgi la nivelul capului, iar celălalt la nivelul toracelui posterior. Ambii sunt în investigaţii", a declarat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

UPDATE 16.35 „Am fost sesizaţi de către mecanicul de locomotivă că un tren care circula pe ruta Palas-Port Constanţa şi transporta îngrăşăminte chimice a fost atacat în zona IMN şi din vagoane s-a dat jos o cantitate de îngrăşăminte. S-au format echipe de la Poliţia Transporturi, care s-au deplasat la faţa locului şi au fost suprinse aproximativ 20 de persoane care încărcau îngrăşăminte în saci. Pentru a-i opri pe hoţi s-a făcut uz de armă legal. La faţa locului au mai fost găsite două autoturisme, o autodubă şi un turism. În dubă sunt încărcaţi aproximativ zece saci", a declarat comisar-şef Traian Bureţea, şeful biroului de investiganţii criminale din cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa.

UPDATE 15.15 Poliţiştii care au pornit ancheta la faţa locului spun că este posibil să mai fie un rănit printre cei care au reuşit să scape. Urmele de sânge din zăpadă, în zona unde au acţionat hoţii, i-a condus la această nouă ipoteză.

Cei doi bărbaţi făceau parte dintr-o grupare de 15 -20 persoane, care aruncau  îngrăşăminte dintr-o garnitură feroviară în dreptul grădinilor private de sub podul de la IPMC. Hoţii au fost somaţi de către poliţiştii de la  Transporturi să oprească, dar au refuzat. Oamenii legii s-a văzut nevoit să facă uz de armă, rănindu-i pe doi dintre ei.

În urmă cu puţin timp, cei doi complici au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri.

Oamenii legii au găsit în apropiere de locul unde erau aruncaţi sacii două vehicule: o dubă albă înmatriculată MG 04397 şi un autoturism marca Opel, înmatriculat TX 7129 XB.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite