Constanţa: Hoț de fier vechi, prins de o jandarmeriță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca este subofiţer operativ
Anca este subofiţer operativ

Un echipaj al grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ a prins cinci persoane care furau cocs şi fier vechi din incinta Portului Constanţa. Unul dintre hoţi a fost prins de Anca, o tânără jandarmeriţă de 23 de ani.

„Am alergat după suspect aproape un kilometru și când am reuşit să-l prind, l-am pus la pământ şi l-am imobilizat. Am reuşit apoi să-l duc la maşină, unde au fost aduși şi ceilalţi suspecţi, prinşi de colegii mei“, povesteşte Anca.
Tânăra este jandarm de aproape trei ani şi jumătate, iar superiorii ei spun că este un exemplu pentru întreg colectivul. „Anca urmează să fie recompensată de către conducerea unităţii“, a declarat Codrin Popoiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
„Fără pregătirea fizică din unitate nu aş fi reuşit să prind suspectul“, a adăugat Anca. Ea spune că şi-a dorit de mică o carieră militară şi nu ar renunţa pentru nimic în lume la ceea ce face acum.
Echipajul din care Anca făcea parte vineri a surprins cinci indivizi care încercau să sustragă cărbune cocsificat şi o sută de kilograme de fier vechi din zona Portului Tomis Constanţa.
În jurul orei 10.30, Iuxel Sali (29 de ani) şi Sinan Iaris (34 de ani) au fost observaţi de jandarmi în timp ce sustrăgeau mai mulţi saci de cărbune cocsificat. Când au fost prinşi, hoţii reuşiseră să transporte doar 30 de kilograme din întreaga cantitate furată, ceilalţi saci rămânând pe platformă.
La doar o oră distanţă, au fost depistaţi alţi trei bărbaţi care încercau să plece cu o sută de kilograme de fier vechi furat.
Asan Osman, Iaşar Cherchez şi Ener Bechir sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite