Constanţa: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean cere să nu mai fie deranjat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Florian Stoian este deranjat de jurnaliştii de la „Adevărul de Seară“, care solicită informaţii despre starea pacienţilor ajunşi la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

Stoian poartă titlul onorific de purtător de cuvânt al unităţii medicale şi este responsabil de relaţia cu presa. Contactat în această dimineaţă, PR-ul spitalului a refuzat să ofere informaţii despre victima unui accident rutier internat în stare gravă. Motivarea medicului? „Este ziua mea liberă, vă rog să nu mă mai deranjaţi. Victime ale accidentelor rutiere sunt în fiecare zi, ăsta nu e motiv să mă sunaţi la fiecare caz“, a declarat Stoian.

Managerul unităţii medicale spune că nu este de acord cu purtarea angajatului său, însă nu-l poate constrânge să furnizeze informaţii. „Eu nu pot impune nimănui să ofere informaţii în zilele de odihnă, mai ales că titlul de purtător de cuvânt este unul onorific“, a declarat Dan Căpăţână, managerul Spitalului.

S-ar înţelege că Florin Stoian este, practic, un voluntar pe acest post. Cu toate acestea, trebuie menţionat faptul că el îşi îndeplineşte foarte bine atribuţiile de purtător de cuvânt atunci când are ceva de comunicat în conferinţele de presă în care se mimează transparenţa Spitalului Judeţean Constanţa şi ştie că se află în obiectivul camerelor de filmat ale televiziunilor locale.

Încalcă dispoziţiile managerului

În conferinţa de presă susţinută de managerul spitalului, Dan Căpăţână, la 8 aprilie 2010, a fost dat publicităţii un nou regulament de ordine interioară potrivit căruia „singurul canal de comunicare este purtătorul de cuvânt“. La acea dată, Dan Căpăţână susţinea că atât el, cât şi dr. Florian Stoian, răspund întrebărilor presei la orice oră din zi şi din noapte. Redactorii „Adevărul de Seară“ se mai loviseră de lipsa de cooperare a medicului Stoian, motiv pentru care s-a insistat asupra unui aspect: este purtător de cuvânt opt ore pe zi sau 24 de ore din 24. Răspunsul a fost unul clar: „Este purtător de cuvânt şi angajat al spitalului şi în timpul liber“.

Redacţia Adevărul de Seară îşi cere scuze pentru deranj, domnule Stoian! Din păcate, oamenii mor şi sunt răniţi chiar şi în zilele când dumneavoastră sunteţi liber. Nu ştim exact cât de onorifică este titulatura pe care o aveţi, însă este cert că nu o onoraţi aşa cum ar trebui.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite