Constanţa: Haine la preţuri de criză şi... nu prea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii şi turiştii nu prea s-au înghesuit să viziteze, cu atât mai puţin să cumpere ceva de la Confintex, cu toate că expozanţii de la Confintex vând marfa la preţul vechi şi nu cu TVA de 24 la sută.

Cele peste 100 de firme care expun la Pavilionul Expoziţional până pe 10 iulie au încercat să îşi „croiască" oferta în funcţie de conjunctura economică actuală. Cu alte cuvinte, există produse pentru toate gusturile şi buzunarele: de la costume din stofă, care depăşesc 360 de lei, la maiouri de damă care costă numai 5 lei.

Textilele sunt pentru vară, dar calitatea diferă de la un stand la altul: la producători se găseşte marfă de calitate, pe când la unii comercianţi se găsesc aceleaşi produse ca la magazinele din galeriile comerciale din oraş şi la aceleaşi preţuri: o bluză de damă - 25 - 30 de lei, pantaloni de damă din in - 60 - 70 de lei, pantaloni bărbăteşti - 80 - 120 de lei, sacou de damă cu mânecă scurtă - 55 de lei.

Ofertă la încălţăminte

Pentru a lichida stocurile existente, expozanţii au adus mai mult produse din colecţiile vechi şi au anunţat că nu vor aplica noua cotă de TVA de 24 la sută. Astfel, un comerciant din Timişoara vinde încălţăminte din piele la preţuri cuprinse între 45 şi 110 lei.

Cu toate că la standul său era cea mai mare aglomeraţie, susţine că vânzările sunt destul de slabe. „Vânzările sunt slabe. Cred că motivul este lipsa banilor, dar şi frica oamenilor pentru ceea ce va fi după ziua de astăzi. Noi am redus preţurile cu cel puţin 25 la sută", susţine comerciantul.

Constănţenii se uită atent la preţ înainte de a cumpăra. La standul alăturat, sandalele din piele erau vândute cu 75 de lei, dar nimeni nu s-a uitat la ele.

Pentru a arage mai mulţi vizitatori, organizatorii - SC Expoconfintex SA şi Federaţia Patronală a Industriei Uşoare din România (FEPAIUS) - organizează tombole şi prezentări de modă în zilele de 3, 6 şi 9 iulie, între orele 20.30 şi 21.00.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite