Constanţa: Grigore Cartianu, pe urmele lui Ovidius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicistul Grigore Cartianu este invitatul special astăzi la jubileul Universităţii Ovidius din Constanţa. Cunoscutul ziarist soseşte la manifestări ca oaspete al Facultăţii de Jurnalism.

Studenţii universităţii sunt provocaţi la discuţii cu redactorul-şef al trustului Adevărul, astăzi, începând cu ora 10.30, în Aula Magna de la sediul de pe Bulevardul Mamaia.

După confruntarea generaţiilor, Grigore Cartianu va oferi o sesiune de autografe pe volumele sale despre Revoluţia din Decembrie 1989: „Sfârşitul Ceauşeştilor - Să mori împuşcat ca un animal sălbatic“ şi „Crimele Revoluţiei - Sângeroasa diversiune a KGB-iştilor din FSN“.

Manifestările aniversare dedicate Universităţii Ovidius Constanţa la 50 de ani de existenţă continuă toată săptămâna cu expoziţii de carte, vernisaje, concerte, târg de oferte educaţionale şi, în final, cu prezentarea piesei de teatru „Ovidiu“, de Grigore Sălceanu, în interpretarea studenţilor de la Arte.

Invitaţie la mişcare

Astăzi, de la ora 12.00 este programat meciul de handbal băieţi între studenţii de anul I şi cei de anul II ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. 

La ora 12.40 este programat să se desfăşoare meciul de handbal băieţi între studenţii de anul III şi echipa de la Învăţământ cu Frecvenţă Redusă. De la ora 13.25 vor juca învinşii dintre cele două echipe.

Echipele de handbal fete de la anul I şi anul II vor juca de la ora 14.00, iar finala la băieţi este programată pentru ora 14.40.

În lumea lui Ovidius

În această seară, Facultatea de Arte prezintă filmul artistic „Viaţa şi patimile lui Publius Ovidius Naso“, de Paul Miron. Poetul exilat la Tomis, patron spiritual al universității constănțene, va fi interpretat de actorul Radu Niculescu. Regia este semnată de Diana Cheregi, iar scenografia poartă semnătura Danielei Ţurcanu-Caruţiu. Filmul va fi proiectat diseară în Aula Magna, de la ora 18.00.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite