Constanța: Un profesor din Eforie Sud a intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Petre, profesor de fizică din Eforie Sud, militează astfel pentru dreptul celorlalți dascăli de a adera la protestul de astăzi.

Lucian Petre este profesor de fizică și liderul sindicatului cadrelor didactice din cadrul Grupul Școlar Carmen Sylva Eforie Sud. A intrat în greva foamei de miercuri după-amiază și spune că nu va renunța până când directorul liceului nu va mai face presiuni asupra celorlalte cadre didactice să adere la mișcarea de protest de astăzi.

„Mi-a obstrucționat activitatea, a timorat colegii și i-a amenințat să nu intre în grevă“, spune profesorul Lucian Petre.

Predă fizica de 20 de ani la singurul liceu din Eforie și a declarat că este nemulțumit de activitatea din ultimii ani a directorului. La rândul său, directorul Silvius Becherescu spune că fiecare profesor al liceului și-a exprimat în scris, pe propria răspundere, opțiunea dacă intră sau nu în grevă.

„Conform tabelului nominal, din cele 42 cadre didactice ale liceului, 26 doresc să intre în grevă. Opțiunea liderului sindical este ca toți profesorii să intre în grevă generală, dar este decizia fiecăruia și nu avem dreptul să intervenim asupra opțiunilor“, a spus Silvius Becherescu.

Profesorii liceului nu au dorit să comenteze evenimentele, spunând doar că și-au exprimat în scris, pe bază de semnătură, opțiunea dacă aderă sau nu la grevă.  

Astăzi, la Grupul Școlar Carmen Sylva, 21 de elevi susțin proba de competențe digitale din cadrul examenului de bacalaureat, iar testul se va desfășura în bune condiții, deoarece niciun cadru didactic implicat în examen nu a aderat la grevă.   

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite