Constanţa: Greva foamei l-a băgat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După opt zile de greva foamei şi patru zile în care a refuzat să bea apă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Spike din Cernavodă, Viorel Tcaci a ajuns la spital din cauza glicemiei prea mici.

Preşedintele Asociaţiei, Doina Leşenschi, a declarat că bărbatul a primit glucoză intravenos, dar de două zile a refuzat să mai primească. El a fost monitorizat în permanenţă de un echipaj de Ambulanţă, dar azi-dimineaţă, aparatul de testare a glicemiei a dat eroare. Medicii l-au preluat şi l-au dus la spitalul din Cernavodă pentru investigaţii medicale amănunţite. „Imediat după investigaţii, realizate ambulatoriu, domnul Tcaci a fost lăsat să plece pe jos de la spital, neffind adus cu ambulanţa. Are de parcurs aproape 5 kilometri până la adăpost“, a declarat Doina Leşenschi, preşedintele Asociaţiei Spike.

Protestul bărbatului vine în sprijinul celui iniţiat de profesoara de canto, Anca Herţea. Cei doi solicită deblocarea proiectului legislativ nr. 912 (adoptat de Senat) de gestionare a animalelor comunitare prin sterilizare, care în prezent se află la Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputaţilor.

Prin această formă de protest, cele două persoane trag un semnal de alarmă cu privire la „abuzurile autorităţilor asupra animalelor, iar cei ce au spălat bani publici pentru eutanasierea câinilor comunitari să răspundă în faţa justiţiei", după cum declară preşedintele asociaţiei, Doina Leşenschi.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite