Constanţa: Gospodinele pun mâna pe croşetă şi andrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Articolele scumpe de îmbrăcăminte şi accesoriile din magazinele de fiţe constănţene sunt folosite ca model de femeile care ştiu să tricoteze şi să croşeteze

Tricoturile sunt din nou în ton cu moda, iar magazinele sunt pline deja de articole de îmbrăcăminte, care pot fi duplicate cu uşurinţă de o persoană care mânuieşte cu mare îndemânare andrelele. „Nu este model pe care să îl văd şi să nu îl pot face“, spune doamna Cami, lăsând la o parte orice urmă de modestie.

Ambiţia a făcut-o şi pe Mirela Voicilă să îşi încerce îndemânarea şi a luat ca o model o geantă de damă din magazinul Zara, al cărei preţ ajungea la 100 de lei. Cu două bobine de fir potrivit, care nu au costat mai mult de 30 de lei, ea a reuşit să îi facă fiicei sale, Larisa, o gentuţă care cu greu poate fi deosebită de modelul de firmă.

Vânzări în creştere

Ca cele două constănţence mai sunt multe femei, dovadă şi vânzarea în creştere a produselor de tricotat. Fie că este vorba despre mohair, care se vinde cu 4 lei pe bobină, acryl - 5-7 lei/bobina, fir de mătase - 10 lei/bobina sau pon-pon - 9 lei/bobina, toate dispar rând pe rând din rafturile merceriilor. După câteva zile devin bluze, veste, fulare, căciuli, fantezii croşetate sau maiouri de vară pentru domnişoare îndrăzneţe.

„Singura explicaţie este criza, dar şi iarna mai friguroasă. Este mai convenabil să cumperi material şi să împleteşti acasă, decât să cumperi ceva gata făcut din magazine. Mulţi vin cu modele de la mall, iar noi le facem“, declară vânzătoarea de la un magazin de mercerie de pe strada Cuza Vodă din Constanţa, stradă cunoscută pentru numărul mare de astfel de magazine pe care le găzduieşte.

Vânzătoarea a recunoscut că manopera pentru un produs tricotat poate ajunge şi până la 40 de lei. Tot ea a spus că în lunile friguroase sunt căutate cel mai mult firele de tricotat sau croşetat, după care urmează o perioadă de acalmie.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite