Constanţa: Giorgiana Ciocîrdel calcă pe urmele lui Albert Einstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgiana Ciocîrdel
Giorgiana Ciocîrdel

Atunci când nu obţine diplome la olimpiadele naţionale de matematică, fizică sau germană, tânăra cu centura neagră câştigă competiţii la karate.

Georgiana este o tânără frumoasă, ambiţioasă, cu o fire veselă şi un zâmbet fermecător. Nu vorbeşte despre modă, muzică, magazine sau cluburi, ci despre pasiunile sale: matematica, fizica, limba germană sau karate.

Conştiincioasă, eleva nu se mulţumeşte să le studieze, ci aprofunează totul până la perfecţionism. Iar când are puţin timp liber, scrie eseuri şi rezolvă probleme de matematică pentru reviste.

Colecţionează diplome şi medalii

Tânăra colecţionează diplome din clasa a V-a, de când programa şcolară i-a permis să participe la olimpiade. „Cele mai multe rezultate le am la matematică şi fizică, la fazele judeţene şi naţionale, dar am participat şi la concursuri de limbă germană", se mândreşte ea.

La matematică s-a pregătit cu mai mulţi profesori, însă unul i-a rămas în suflet - Adrian Osman, de la Şcoala nr. 39. „Învăţam geometria în spaţiu, iar domnul profesor ne explica folosindu-se de beţişoare. Totul devenea mai uşor şi mai simplu", mărturiseşte Georgiana.

Ultimul premiu pe care Georgiana l-a obţinut la matematică, locul al II-lea la concursul „N.N. Mihăileanu" alături de echipa liceului, a fost la finalul lunii mai. „Chiar dacă nu sunt mereu prima, vreau să particip la toate concursurile, pentru că-mi place să concurez", povesteşte eleva care a terminat clasa a X-a cu media 10 şi a XI-a cu 9,96.

Georgiana excelează şi la fizică, iar rezultatele sunt printre cele mai bune. La ultima ediţie a concursului naţional de fizică creativă Ştefan Procopiu, eleva a obţinut premiul cel mare, Einstein.

A participat la o tabără de studiu în Germania

Pe lângă ştiinţele exacte, Georgiana este atrasă de limba germană. Tânăra a început să studeieze germana din clasa a V-a. După cinci ani de studiu, în primul an de liceu a ajuns până la faza naţionă a olimpiadei. „Este o limbă grea, pentru că nu sunt filme în germană, nici cărţi prea multe nu găseşti", susţine ea.

A avut totuşi ocazia ca anul trecut să participe la o tabără de studiu în Germania, la Leipzig. „Am obţinut o bursă, iar în vara lui 2010 am ajuns pentru a doua oară în Germania. Poate în viitor voi studia aici", apreciază tânăra.

I-a dedicat o poezie lui Eminescu

Georgiana Ciocîrdel a reuşit să puncteze şi într-un domeniu total diferit de ceea ce o pasionează. Eleva a publicat în revistele liceului poezii şi eseuri, precum şi cronici de cărţi. „Dedicaţie lui Mihai Eminescu", „La plimbare prin Cimitirul animalelor lui Stephen King", „Staţii", sunt doar câteva din titlurile cu care a semnat eleva.

Citiţi mai multe în  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite