Constanţa: Ghişee închise şi pacienţi neglijaţi din cauza grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva funcţionarilor a ţinut închise ghişeele de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa şi a scos la protest sute de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

UPDATE 11.20 - Pensionarii au pichetat Prefectura Constanţa. Aproape 50 de persoane au scandat lozinci antiguvernamentale. „Sperăm. Luptăm. Măcar să nu ne taie din amărâta asta de pensie“, a declarat Ion Stoica, de 73 de ani, din Constanţa. El spune că are o pensie de 864 de lei din care trăiesc trei persoane: el, soţia şi un fiu de 40 de ani bolnav. Stoica spune că pentru banii ăştia a lucrat 18 ani ca tractorist şi 20 de ani la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa.

UPDATE 11.10 -
La Grupul Şcolar IN Roman din Constanţa niciun cadru didactic nu protestează. Cursurile se ţin după orarul obişnuit, iar pregătirile sunt în toi pentru bacalaureat.

UPDATE 11.00
- Agenţiile fiscale din judeţ sunt închise. La Agenţia nr. 3 de pe strada Atelierelor, încă de vineri, un afiş îi informează pe contribuabili că astăzi nu se lucrează, iar greva este „pe timp nelimitat“. Şefa unităţii, Mariana Gheorghe, spune că nemulţumirea nagajaţilor este cu atât mai mare cu cât procentul care este tăiat din leafă, respectiv 25 la sută, contează foarte tare la veniturile de 600 şi 700 de lei pe lună poe care le primesc.

La ITM Constanţa, oamenii aşteaptă în faţa ghişeelor închisă să îşi rezolve problemele. Funcţionarii instituţiei protestează până la ora 10.30 împotriva reducerilor salariale.

Tot în aceeaşi clădire, la Casa Judeţeană de Pensii, activitatea nu a fost perturbate de protest.

Cei mai înverşunaţi sunt angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care au ieşit în curtea instituţiei medicale cu pancarte, fluiere şi trompete pentru a protesta. Ei nu sunt de acord cu reducerile salariale impuse de Guvern, chiar dacă sunt temporare. „Vrem să muncim“ şi „Respectaţi Contractul Colectiv de Muncă“ sunt doar câteva dintre lozincile scandate de cadrele medicale.

Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă se protestează, dar ceva mai liniştit comparativ cu SCJU. Oamenii au ieşit în curtea instituţiei şi scandează „Jos Guvernul“. Urgenţele medicale sunt însă deservite.

Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Poarta Albă nu au cerut autorizaţie pentru a picheta închisoarea, motiv pentru care protestul lor are loc într-o cameră, în interiorul instituţiei. Modalitatea de protest aleasă a fost încetarea activităţii a angajaţilor din departamentele de administrativ şi resurse umane, iar gardienii au refuzat să îi mai escorteze pe deţinuţi la instanţă cu excepţia celor cărora li se prelungea arestarea preventivă. Aproape 400 de persoane s-au solidarizat cu mitingul de la nivel naţional.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite