Constanţa: Gheorghe Hagi împlineşte astăzi 45 de ani. Scrie un mesaj pentru regele fotbalului românesc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare fotbalist român s-a născut acum patru decenii şi jumătate în satul dobrogean Săcele, situat la 35 de kilometri de Constanţa.

Aseară, în Antalya, echipele de juniori ale Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi", precum şi componenţii echipei de seniori FC Viitorul, i-au pregătit o surpriză lui Gică Hagi în cantonamentul de la Mardan Sport Complex. Jucătorii şi staff-ul l-au întâmpinat pe Gheorghe Hagi în restaurant şi i-au cântat „La mulţi ani".

„Regele" a primit cadou un trofeu - o gheată de fotbal, un buchet de flori şi un tort uriaş. Hagi a tăiat tortul şi a dăruit prima felie celui mai tânăr component al Academiei prezent în Antalya, Robert Hodorogea, care va împlini 15 ani luna viitoare. Festivitatea a avut loc pe fundalul fundalul sonor al melodiei formaţiei Holograf, „Să nu-mi iei niciodată dragostea", acorduri muzicale ce au marcat retragerea oficială a lui Gheorghe Hagi din fotbal. 
Regele se întoarce astăzi din Turcia, iar diseară va petrece alături de rude şi prieteni la hotelul Iaki, din staţiunea Mamaia.

Academia Hagi va fi lansată anul viitor

Cel mai ambiţios proiect al regelui fotbalului românesc este Academia Hagi. La sfârşitul acestei săptămâni, pe noile terenuri de la Ovidiu vor fi susţinute primele antrenamente ale copiilor din cadrul Academiei Gheorghe Hagi

În 2011 va fi lansată cea mai mare academie de fotbal din Europa Centrală şi de Est, în Ovidiu, la opt kilometri de Constanţa. De  curând au fost finalizate lucrările la cele patru terenuri de fotbal din cadrul academiei. „Este vorba de patru terenuri: trei cu iarbă naturală şi unul artificial. Toate spaţiile de joc au dimensiunile normale. Sperăm ca începând de vineri să putem să ne desfăşurăm antrenamentele pe aceste terenuri“, spune Paul Peniu, directorul Academiei de Sport „Gheorghe Hagi“.

Din păcate, accesul la spaţiul de joc este dificil. Încă nu s-a finalizat infrastructura, astfel încât sportivii şi antrenorii trebuie să mergă aproximativ 200 de metri pe jos până la terenuri.

Academia va avea trei tipuri de terenuri: de competiţie, de antrenament şi de copii. Terenurile de competiţie vor avea suprafaţa de joc de 70 x 110 metri, respectiv 68 x 105 metri. Primul din gazon natural va avea o tribună de 900 de locuri, iar cel de-al doilea, din gazon artificial, va avea gradene de 210 locuri.

Cele două terenuri de antrenament vor beneficia de gazon natural şi de iluminat nocturn. Copiii vor avea la dispoziţie cinci terenuri de antrenament: unul cu gazon natural, patru cu gazon artificial şi unul de nisip.

Sistem piramidal


Academia este organizată sub forma unui sistem piramidal, în funcţie de vârsta copiilor înscrişi. Baza sportivă de la Ovidiu, care va avea o suprafaţă de şapte hectare, va avea trei secţii: o şcoală de fotbal, o academie şi un club de fotbal. Pe lângă cele zece terenuri de fotbal, proiectul mai cuprinde un hotel, un restaurant şi o şcoală, unde vor învăţa copiii care vor fi selectaţi la academie.

La „grupa mică“ (7- 9 ani) vor fi antrenaţi 150 de copii, care vor fi împărţiţi în trei grupe. Toţi copiii de la acest nivel provin din oraşul Constanţa.
La şcoala de fotbal vor fi antrenaţi copiii cu vârste cuprinse între 10 - 12 ani ani, iar academia se adresează adolescenţilor de la 13 la 18 ani. Tinerii cu vârste între 17 şi 25 de ani vor fi antrenaţi în cadrul clubului de fotbal.

În urma selecţiei, cei mai buni 11 juniori pentru fiecare categorie de vârstă, intră în programul complet de pregătire al Academiei. Cei 66 de juniori beneficiază de cazare, masă, echipament şi înscriere în clase speciale la un liceu din Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite