Constanţa: Găzduire pentru mamele rămase pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Constanţa este extins cu un nou modul destinat mamelor rămase fără locuinţă şi care va fi dat în folosinţă în luna martie a anului viitor.

În luna ianuarie a acestui an au început lucrările la noul modul al Centrului de Primire Minori în Regim de Urgenţă Constanţa, ce urmează a fi finalizat în luna martie a anului viitor şi care este destinat mamelor şi copiilor rămaşi fără o locuinţă. În momentul de faţă, imobilul este ridicat în proporţie de 50 la sută şi va fi destinat pentru adăpostirea a 16 persoane - mame şi copii aflaţi în situaţii de risc.

„Noi am fi dorit să nu fie nevoie de un astfel de centru în oraşul nostru, dar condiţiile socio-economice actuale au dovedit că este necesar“, a declarat Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, instituţia care asigură finanţarea pentru proiect.

Mame şi copii fără adăpost

Centrul va fi un refugiu intermediar pentru mamele şi copiii care au rămas fără un adăpost deasupra capului, dar care nu sunt victime ale violenţei în familie. „Contractul iniţial va fi încheiat pentru trei luni, cu posibilitatea de prelungire la şase luni, timp în care familia va fi ajutată să îşi îndrepte situaţia“,a  declarat Petru Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Beneficiarii vor avea la dispoziţie o cameră, pentru ca minorii să nu fie despărţiţi de mame şi pentru a nu se rupe de mediul familial, bucătărie unde să îşi pregătească singuri mâncarea şi băi.

Valoarea proiectului se ridică la aproape 2.8 milioane de lei, din care 1.9 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite