Constanţa: Garda de Mediu păzeşte lebedele de pe lacurile din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Gărzii de Mediu din cadrul comisariatului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării monitorizează atent lacurile din jurul municipiului Tulcea pentru a proteja lebedele care de obicei iernează în aceste zone.

„Practic pentru ele frigul nu este o problemă, ci procurarea hranei, noi în cazuri extreme le dăm de măncare pâine, cerele nu prea mănâncă. Cei mai afectaţi când îngheaţă lacurile sunt puii, aceştia sunt de obicei prinşi, exemplarele mature ştiu să se păzească, îndepărtează pojghiţa de gheaţă cu labele chiar şi noaptea în somn, e un automatism”, a declarat comisarul şef Costel Ifrim, şeful Gărzii de Mediu din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Deocamdată nu s-au înregistrat decese sau cazuri de lebede captive între gheţuri, iar principalul pericol pentru această specie îl reprezintă braconierii, dar şi celelalte animale de pradă.

„Odată cu gerul din ultimele zile lacurile au început să îngheţe mai tare şi asta este în favoarea animalelor de pradă care se apropie de ele pe gheaţă. Există şi braconieri care le atacă, unii consideră o delicatesă puii de lebădă, din acest motiv oamenii noştrii monitorizează atent zonele în care au fost semnalate colonii de lebede, în zona Câşliţa-Somova”, mai spune Ifrim.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite