Constanţa: Gabriel Andone, liderul viitorilor ofiţeri de Marină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (UMC) intenţionează să scrie o carte despre cei patru ani petrecuţi pe băncile facultăţii.

Gabriel s-a născut în Galaţi şi, pentru că a copilărit lângă Dunăre, şi-a dorit să cunoască şi marea. „Am fost curios să cunosc şi marea, şi muntele“, povesteşte tânărul.

Şi-a văzut visul împlinit în timpul facultăţii, pe care a absolvit-o în vara aceasta.În primul an de facultate s-a înscris în Liga Studenţilor din cadrul Universităţii Maritime Constanţa. „Am ocupat, pe rând, funcţiile de director al departamentului de resurse umane, secretar general interimar, vicepreşedinte şi apoi preşedinte“, explică Gabriel.

„Am fost preşedinte până la sfârşitul lunii mai, iar după absolvirea Universităţii am primit titlul de cenzor“, completează ofiţerul.  În anul 2008, a participat la adunarea generală a tuturor preşedinţilor de organizaţii studenţeşti din România.

Îndrăgostit de mare

Tânărul îşi aminteşte că şi-a dorit dintotdeuna să devină navigator. „Dacă nu deveneam ofiţer, aş fi ales să fiu bucătar. Tot pe mare ajungeam“, spune Gabriel râzând. Şi-a împlinit visul, iar de curând a revenit din primul său voiaj. Cea mai frumoasă amintire de până acum?

Gabriel răspunde fără ezitare: „Am văzut două continente, în acelaşi timp. Eram pe vapor. În dreapta, era Europa, iar în stânga, am văzut Africa. Treceam prin strâmtoarea Gibraltar“, povesteşte ofiţerul.  Deşi „aventura“ da pe mare abia a început, tânărul a avut parte şi de amintiri mai puţin plăcute. „Am prins un ciclon de gradul nouă, sper să nu se mai repete“, mărturiseşte Gabriel. „Am fost virusat deja. După ce m-am întors dintr-un dintr-un voiaj de şase luni, voiam să plec iar, după doar două săptămâni. Însă viaţa pe mare nu este, cu siguranţă, pentru oricine“, se amuză tânărul.

Ciclon de gradul 9

El spune că viitoarea sa carieră este cea mai importantă. A avut ocazia să ajungă în locuri fascinante, însă evită continentul american. „Nu mă atrage America, cred că apogeul civilizaţiei este în Nordul Europei, în niciun caz americanii nu sunt la acelaşi nivel“, este de părere tânărul.

Când are timp liber, adoră să plece în excursii. „Îmi place să plec. Şi la mare, şi la munte“, O altă pasiune a tânărului este baschetul. „Am jucat baschet în şcoala primară, aproape şase ani am iubit sportul ăsta“, povesteşte Gabriel. El spune că îi place şi fotbalul, însă doar cel de calitate, iar preferata lui este echipa naţională a Olandei.

Perioada petrecută în cadrul Ligii Studenţilor i-a permis să-şi dezvolte calităţile, astfel că tânărul a ajuns să pregătească training-uri pentru studenţii care au rămas în organizaţie, prin care îi învaţă despre managementul organizaţional, dar şi despre negociere. „Am vrut să-i învăţ pe alţii ceea ce am învăţat şi eu în primii ani“, mărturiseşte Gabriel.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite