Constanţa: Fregata americană USS John Hall a acostat în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fregata americană USS John Hall  a acostat astăzi în portul Constanţa. Pe perioada escalei membrii echipajului vor desfăşura exerciţii navale în comun cu fregatele româneşti „Regele Ferdinand” şi „Mărăşeşti”.

Misiunea pe care o execută fregata americană în Marea Neagră este una dintre ultimele. Comandantul fregatei, Derek M Lavan a arătat că vasul are 27 de ani vechime şi cel mai probabil peste trei ani va fi scoasă din uz. „Doar motoarele şi aparatura radar sunt noi. În rest, are piesele originale cu care a fost construită în 1982“ a precizat comandantul.

Vasul este dotat cu două elicoptere Sea Hawk folosite pentru misiunile de detectare a submarinelor. „Aceasta este principala misiune a fregatei. Elicopetere sunt dotate cun un sonar, care este coborât şi cu care se detectează submarinele“ a precizat comandantul.

Fregata a participat la nenumărate misiuni şi exerciţii. Una dintre cele mai importante a fost participarea la operaţiunea „Furtună în Deşert“ în cadrul primului Război din Golf din Irak.

Trei femei ofiţer la bord

La bordul fregatei se află doar trei femei, toate cu gradul de ofiţer. Comandantul vasului a explicat că fregatele noi beneficiază de mai multe femei în echipaj. Patricia Kreuzberge are 24 de ani şi este una dintre femeile- ofiţer de pe USS John Hall. „M-am înrolat în urmă cu şase luni iar soţul meu este de asemenea în armată. Sunt atât de multe lucrurile care îţi lipsesc şi de care ţi-este dor încât nu pot fi enumerate“ a povestit ea.

Vasul va rămâne în Portul Constanţa până în data de 19 februarie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite