Constanţa: Fraude de zeci de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii unor firme din Constanţa s-au ales cu dosare penale, după ce au făcut afaceri cu cereale fără a a plăti integral taxele la bugetul de stat. Ambele cazuri au fost declinate Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că prejudiciile depăşesc un milion de euro.

Primul caz a fost înregistrat la SC Delta Grain SRL Constanţa, firmă administrată de de Dimitar Petkov, şi Asterios Mavrikos. Poliţiştii au spus că în perioada iunie-august 2010,  prin firma respectivă s-au făcut achiziţii de cereale de la  două societăţi cu sediul în Bucureşti iar ulterior, pe baza documentelor prezentate şi care atestau tranzacţiile respective, au dedus T.V.A. în sumă de 25.398.000 lei, în scopul diminuării impozitului pe profit.

Anchetatorii au verificat societăţile furnizoare şi au descoperit că acestea sunt firme fantomă. „Există indicii de săvârşire a infracţiunii de evidenţiere în actele contabile a unor cheltuieli fictive“ a declarat Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Cel de-al doilea dosar îl vizează pe IVAN Ivanov, administrator al SC Alfa Cereale SRL. Poliţiştii au spus că în perioada iunie-august 2010 administratorul a aplicat aceeaşi schemă ca şi în cazul precedent pentru a deduce T.V.A. în sumă de 20.299.440 lei. Ambele cazuri au fost declinate DNA Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite