Constanţa: Fraţii Tănase, singurii din ţară care fac showuri live cu foc şi gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ferăstrăul electric şi dălţi, un bloc de gheaţă se transformă, sub privirile clubberilor, în forme palpabile, dar extravagante.

Cristi Chivu, Irinel Columbeanu, Camelia Sucu, Codruţ Sereş, Ionuţ Lupescu, Cristi Borcea sau Dan Bursuc se numără printre clienţii firmei constănţene IceArt.

Doi fraţi - Iulian (jumătatea talentată, artistul) şi Dan Tănase (care se ocupă de partea de marketing şi vânzări), au pornit o afacere care merge ca pe roate.
Au 30, respectiv 29 de ani, şi sunt doi Lei născuţi în aceeaşi zi de 14 august, la un an diferenţă.
„Ideea acestei cariere nu a fost chiar o idee... a fost un concurs de împrejurări. Iulian a lucrat în arta culinară în SUA timp de trei ani şi acolo a interacţionat cu acest domeniu al sculpturii în gheaţă, neavând nevoie decât de câţiva paşi pentru a-şi adapta talentul artistic“, povestește Dan Tănase.
A urmat apoi perioada de cursuri la IceArt UK LTD Londra, în Marea Britanie, unde Iulian a activat o perioadă într-o piaţă extrem de dezvoltată în acest domeniu.
„În anul 2006, am mutat practic tot bussiness-ul în premieră în România, unde am promovat un produs absolut nou. Am educat publicul cu privire la acest tip de serviciu pe care îl oferim, un nou tip de artă, dar ne-am lovit de o mentalitate foarte spartană. Oamenii nu înţelegeau de ce să plătească pentru nişte gheaţă care oricum se topeşte“, spune Dan.
Aparatură importată din SUA
Astăzi, tinerii lucrează în Constanţa într-un atelier dotat cu echipamente profesionale, toate importate din Statele Unite, şi anume maşini speciale de fabricat blocurile mari de gheaţă necesare sculpturilor, filtre de purificare a apei, camere frigorifice pentru depozitare, freze speciale şi dălţi.
Pentru obţinerea unui bloc de gheaţă perfect clar sunt necesare aproximativ patru zile şi apa purificată în nu mai puţin de patru filtre. Durata de execuţie a unui proiect variază în funcţie de complexitatea lucrării, de la câteva ore până la câteva săptămâni.
Clienţii party-urilor mondene
IceArt a fost solicitată să execute două piese reprezentative pentru nunta fotbalistului  Cristi Chivu: tricoul acestuia de la echipa naţională şi o gheată de fotbal, ambele decorând bufetul de fructe din cadrul evenimentului.
Băutură răcită prin formele unei femei de gheaţă
Tinerii au în palmares şi câteva extravaganţe. O comandă mai ciudată a fost pentru un majorat, să realizeze un bust de femeie cu „forme”, iar prin gâtul acesteia să se toarne băutura, urmând ca invitatul să o servească gata răcită printre picioarele „exponatului”.
De asemenea, brandul Finlandia a solicitat un moment de sculptură live în clubul „The Office“ din Mamaia. „Ni s-a cerut realizarea unei sticle de Finlandia din gheaţă şi cumva sa combinăm gheaţa cu focul, astfel că, la final, am dat foc pur şi simplu sticlei rezultate“.

CITIŢI MAI MULTE ÎN ADEVĂRUL DE SEARĂ!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite