Constanţa: Fostul ofiţer de informaţii Tedi Nătăvală a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tedi Nătăvală (54 de ani) a fost ridicat, aseară, de poliţiştii constănţeni, dintr-un bar de pe strada Oneşti. Bărbatul era dat în urmărire la nivel de ţară pentru că avea de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru rambursări ilegale de TVA. 

Complicele lui Nătăvală, fost ofiţer de informaţii, Constantin Doru Codreanu (42 de ani) s-a predat ieri, direct la penitenciarul Poarta Albă. Codreanu este condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Constanţa: Fost ofiţer de informaţii dat în urmărire generală

Dosarul în care au fost judecaţi cei doi a fost pe rolul instanţelor mai bine de nouă ani şi se leagă de perioada 2000-2002 când mai mulţi şefi din finanţe au fost acuzaţi că au aprobat restituiri uriaşe şi ilegale de TVA.

O tranşă de 35 de miliarde de lei a fost acordat firmei Elada Service SRL, administrată de Nătăvală, proaspăt „ieşit“ din rândurile angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor. Codreanu era asociatul lui Nătăvală.

Cei doi au fost trimişi în judecată în 2003. Alături de ei au ajuns în instanţă şi Ştefan Brânză şi Marian Manta, foşti directori în cadrul Finanţelor constănţene.

Sentinţa definitivă în acest dosar s-a dat la jumătatea acestei luni. Odată cu sentinţa judecătorii au emis şi mandatele de executare ale pedepselor.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite