Constanţa: Foştii rectori de la Ovidius, omagiaţi la jubileu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii rectori ai Universităţii Ovidius din Constanţa au fost omagiaţi astăzi la festivitatea la care au participat rectori din toată ţara şi din străinătate. Doar doi dintre aceştia au putut fi prezenţi la manifestarea din Aula Magna de la sediul de pe Bulevardul Mamaia.

Doi dintre foştii rectori, Ion Lungu şi Adrian Bavaru (actual rector onorific), au evocat momentele de început ale instituţiei. Bavaru a mărturisit că, împreună cu profesorul Nicolae Costea, este unul dintre cei doi dascăli care au profesat aici din prima zi de existenţă a instituţiei. Adrian Bavaru a amintit că în 1961, Constanţa avea 200 de studenţi, iar acum numărul lor a crescut de 100 de ori, potenţialul universitar al oraşului fiind caracterizat de invitaţi drept „excepţional“.

În prim-plan rectorul onorific Adrian Bavaru

Cel de-al treilea fost rector în viaţă, Ion Arsene, nu a putut fi prezent. Pentru ceilalţi, trecuţi în nefiinţă, au ridicat diplomele de excelenţă și distincțiile fie membri ai familiei, fie reprezentanţi ai catedrelor unde activau: Paul Borcea (primul rector, al cărui nume îl poartă Staţiunea de cercetări biologice de la Agigea), Maria Arsene şi Adrian Rădulescu (a cărui fiică este la rândul său dascăl al universităţii, la Facultatea de Construcţii). Rectorul Victor Ciupină l-a numit pe Adrian Rădulescu „marele rector“ datorită contribuţiei sale din 1990 la dezvoltarea universităţii de astăzi.

Jubileul Universităţii Ovidius a fost marcat de centre universitare prestigioase ca Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, dar şi din ţările balcanice, care au urat instituţiei de la malul mării, prin mesaje sobre sau spirituale, să împlinească secole de existenţă.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite