Constanţa: Forţele Navale Române sărbătoresc Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cinstea sărbătoririi Zilei Naţionale a României, pe data de 1 decembrie, Forţele Navale participă cu efective în garnizoanele Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Babadag, la ceremonialuri militare şi religioase.

În garnizoana Constanţa, manifestările încep la ora 10.00 cu un ceremonial militar şi religios, cu depuneri de coroane de flori la Monumentul din Cimitirul Central dedicat Eroilor Români căzuţi în primul Război Mondial.

Şi în garnizoana Brăila, la ora 10.00 va avea loc un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor din Piaţa Independenţei. La Mangalia, ceremonialul militar şi cel religios încep la ora 10.45. În garnizoanele Tulcea şi Babadag, între orele 10.00 şi 11.00 vor avea loc manifestări similare: ceremonial militar, depuneri de coroane de flori şi defilarea gărzii de onoare în Piaţa Tricolorului.

De asemenea, Forţele Navale participă la Parada Militară organizată la Arcul de Triumf, în garnizoana Bucureşti, cu 170 de militari marinari şi cu tehnică navală formată din 2 Instalaţii Mobile de Lansare Rachete, 2 ambarcaţiuni de intervenţie rapidă cu scafandri şi un elicopter IAR Puma Naval. Mâine, toate navele militare vor arbora Marele Pavoaz. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite