Constanţa: Flori şi mărţişoare pentru deţinutele de la Penitenciarul Poarta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia zilei de 1 Martie, special pentru femeile incarcerate, administraţia închisorii a organizat  în colaborare cu voluntarii Crucii Roşii un spectacol de muzică, dans şi teatru.Mai mult decât atât, condamnatele s-au bucurat de vizita rudelor şi prietenilor care le-au adus buchete de flori şi mărţişoare. Momentul le-a emoţionat până la lacrimit pe femei.

Spectacolul organizat de către adimistraţia Peniteciarului Poarta Albă cu ocazia mărţişorului a adus în sufletele deţinutelor un strop de bine. Cea mai mare bucurie a fost aceea că în sala de festivităţi, cele 20 de condamnate prezente au putut urmări spectacolul alături de rude şi prieteni.

Femeile încarcerate au primit felicitări din partea copiilor lor

image

„An de an, de 1 Martie încercăm să le aducem un strop de bucurie femeilor din penitenciar. Cel mai mult le place faptul că au şansa să îşi vadă rudele“, a declarat inspectorul Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

A primit mărţişoare după gratii

Pentru Leila Ali (34 de ani) este al treilea an în care, de 1 martie, cele trei fetiţe ale sale  Filiz (10 ani) şi Ipeck (5 ani) oferă mamei aflată în spatele gratiilor, flori, mărţişoare şi felicitări. 

Ieri, ar fi trebuit să fie prezentă la întâlnire şi micuţa Nazara (7 ani), fetiţa mijlocie a femeii,  însă  nu a putut veni pentru că nu se simţea prea bine.  În 2008, Leila a fost condamnată  la şapte ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Micuţele Filiz ş IPeck, alături de mama lor

image

Racola tinere sărace cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani pe care le ducea apoi în Spania pentru a practica prostituţia. Îi este greu să vorbească despre ceea ce se întâmplă cu ea. Recunoaşte că lispa banilor au făcut-o să intre în „afacere“.

„Am comis o greşeală foarte mare pe care o regret acum... am scos tinere la produs. Banii m-au orbit total, iar acum regret enorm“, a spus condamnata cu privirea lăsată în jos.

Timp de o oră cât a durat spectacolul de muzică, teatru şi dans popular, deţinuta nu şi-a luat ochii de la micuţe a plâns fără încetare şi şi-a dorit să se întoarcă acasă pentru a avea grijă de ele.

„Dragele mami fetiţe, mi-a fost tare dor de voi! Hai să vă pupe mama!“, adaugă Lelila în timp ce îşi mângâia pe creştet copilele.

„O vrem pe mami acasă“

Când şi-au văzut mama că plânge, chipurile celor două micuţe au fost brăzdate de lacrimi. Ele vor ca mama lor să se întoarcă acasă cât mai repede, deşi săptămânal vin la penitenciar alături de bunici să o vadă.

Leila Ali a urmărit emoţionată ficare moment al spectacolului

image

„Vreau ca mama să vină cu noi acasă. Este tare greu fără ea. Şi cu buni ne înţelegem bine, însă mami este mai bună“, spus micuţa Filiz, în timp ce încerca să îi prindă în piept Leilei un mărţişor în formă de inimioară.

Şi-a aşteptat familia cu nerăbdare

Daniela Mandache are de executat o pedeapsă de şapte ani pentru omor calificat. A fost acuzată că şi-a ucis sora mai mică, ce sufera de un handicap sever. Deşi şi-a susţinut nevinovăţia, tuturor le-a fost greu să creadă acest lucru.

„Eu mi-am sacrificat viaţa pentru sora mea. 27 de ani am avur grijă de ea zi de zi. Cum să o omor?“, răspuns femeia. Vestea că se va organiza un spectacol de 1 martie la penitenciar a bucurat-o foarte mult. Era nerăbdătoare să îşi vadă apropiaţii.

Ea a fost întâmpinată de o mătuşă şi doi veri, care i-au adus un multe flori şi mărţişoare. A mirosit fiecare buchet. Iar apoi a început să plângă.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite