Constanţa: Cum alegem florile pe care le oferim de Florii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Narcisele sunt un cadou potrivit pentru femei
Narcisele sunt un cadou potrivit pentru femei

Specialistul în horticultură Elena Bavaru ne sfătuieşte ce flori să oferim, cum să le alegem şi cum să le păstrăm cât mai mult timp.

Dincolo de semnificaţia religioasă, sărbătoarea Floriilor simbolizează momentul în care începe spectacolul naturii. De Florii se oferă flori nu doar celor care-şi serbează onomastica, ci şi persoanelor dragi pe care le preţuim.

Există o legătură între flori şi caracterul oamenilor? „Florile sunt vii, trăiesc, numai că nu ne pot vorbi“, e de părere horticultorul constănţean Elena Bavaru, care şi-a dedicat viaţa florilor.

Nu oferim flori cât mai scumpe pentru a impresiona, fiindcă un buchet simplu poate valora mai mult decât o floare foarte scumpă. Depinde de context, de persoana care le oferă, dar şi de cea care le primeşte. „Cele mai nobile flori sunt orhideele. Pe locul secund se situează trandafirul, dar primăvara cel mai indicat este să oferim flori de sezon“, adaugă Elena Bavaru. Iar opţiuni există. E vremea zambilelor, a lalelelor, a narciselor şi freziilor!

Ce oferim

Zambila este frumos mirositoare şi tocmai de aceea este una dintre cele mai căutate flori de primăvară. O poţi oferi unei femei romantice. „Îi simţi prezenţa oriunde, pentru că este o floare frumos mirositoare, aşa că pot fi oferite unei doamne căreia îi plac foarte mult parfumurile“, spune Elena Bavaru.

Freziile sunt cele mai gingaşe flori, sunt diversificate prin culoare şi rezistă foarte mult în apă. „Sunt preferate de mirese pentru buchete, tocmai pentru că sunt foarte delicate“, adaugă specialistul.

Un buchet de narcise, în schimb, îţi confirmă că a venit primăvara. Lăcrămioarele sunt preferate de persoanele sensibile, iar lalelele se potrivesc persoanelor elegante.

Înainte de Revoluţie, în România cele mai căutate flori erau garoafele. Timpul le-a detronat, iar acum la mare căutare sunt trandafirii, indiferent de anotimp.

Citiţi mai multe în
!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite