Constanța: Festivalul Callatis nu va mai avea loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza disensiunilor din ultimii ani dintre Primăria Mangalia și deținătorul legal al brandului Festivalului Callatis, regizorul Cornel Diaconu (prin SC Aldaco Film), ediția 2010 a Festivalului Callatis nu va mai avea loc. Concursul Miss Diaspora va fi găzduit de Hotel Paradiso, iar Primăria, în replică, va organiza „Festivalul de la Mangalia“ – prima ediție.

„SC Aldaco Film este deținătorul legal al mărcilor înregistrate Festivalul Callatis, decor scenă festival (imaginea Festivalului Callatis, și anume scena scoică din Portul turistic Mangalia), al brandurilor Miss Diaspora, Steaua de Mare, Hai Acasă, Callatis Club“, a declarat Cornel Diaconu, producătorul general al celor 11 ediții ale Festivalului Callatis de la Mangalia.

„Disensiunile au fost generate de impunerea în program de către Primăria Mangalia a unor interpreți medicocrii, dar și calitatea tehnică deficitară a transmisiei la televiziune a ediției 2009, din cauza închirierii unei aparaturi neadecvate. Totodată, Primăria Mangalia nu s-a achitat nici până în prezent de obligațiile financiare asumate față de echipa tehnică și artistică antrenată în derularea ediției 2009“, a spus Cornel Diaconu.

Miss Diaspora – 24 de concurente din toate colțurile lumii

Potrivit acestuia, în acest an continuă tradiția Festivalului Miss Diaspora, deoarecele la nivelul comuntităților românești din toată lumea deja s-au desfășurat preselecțiile. Astfel, de la 1 august, sosesc la Mangalia cele 24 de finaliste ale concursului, candidate din Ucraina, Suedia, Australia, Austria, Turcia, Serbia, Republica Moldova, Canada, Portugalia, Belgia, Irlanda, Gemania, Italia, Marea Britanie, Spania și SUA.

Concursul se va desfășura la Hotelul Paradiso din Mangalia, începând cu data de 12 august, odată cu simpozinoul „Hai Acasă“ dedicat comunităților românești. De menționat faptul că aceste acțiuni dedicate disporei sunt singurele din țară de acest gen, reunind în fiecare an sute de participanți din toate colțurile lumii.

Tusac a ales-o pe Luminița Anghel să se ocupe de Festivalul Mangalia

În replică, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac a declarat că, în jurul Zilei Marinei, se va desfășura prima ediție a Festivalului de la Mangalia 2010, pentru a nu se pierde tradiția acțiunilor de divertisment din sudul litoralului. Însă, din cauza bugetului redus, vor fi doar trei zile de festival, între 12 și 15 august, spre deosebire de 7 – 8 zile și nopți de manifestări și concerte cu care eram obișnuiți.

Tot din lipsa fondurilor, Primăria Mangalia a făcut apel la artiștii români să participe la festival fără a li se plăti un onorariu. „Director artistic al festivalului va fi Luminiţa Anghel, iar primul artist care a răspuns invitației primăriei a fost Mihai Trăistariu“, a spus Claudiu Tusac.

Potrivit acestuia, printre cei care au acceptat să cânte gratis la Mangalia, însă contra unei mici vacanțe în sudul litoralului, se numără  Ducu Bertzi, Claudia Pavel, Ionuț Ungureanu & Provincialii, Nico, Krypton, Blaxy Girls, Celia, Alb & Negru, Ana Maria Ferentz, El Negro, Alexandra Ungureanu,  Adrian Romcescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac ș.a.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite