Constanţa: Fermă de iepuri-gigant la Cogealac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iepurii pot ajunge până la 12 kilograme
Iepurii pot ajunge până la 12 kilograme

Constănțeanul Cosmin Barbu are o microfermă cu iepuri a căror mărime şi greutate o egalează pe cea a unui copil de doi ani. Hasan, Prinţesa şi Stăpâna sunt din rasa Marele belgian și cântăresc la maturitate 12 kilograme fiecare, adică dublu față de un iepure obișnuit.

Iepurii-gigant se dezvoltă cât un copil de un an și jumătate - doi ani. Rasa Marele belgian s-a format în jurul anului 1825 în urma încrucişării dintre iepurele de câmp cu iepurii de casă belgieni. Culoarea blănii poate fi neagră, albă, albastru-cenuşiu şi bălţată.

„Am vrut să cresc Marele belgian pentru că în judeţul Constanţa nu sunt foarte multe exemplare. Vreau să ajung la o sută de bucăţi, să-i pot vinde“, spune Cosmin Barbu, fermierul de 27 de ani.

Hasan, Prinţesa şi Stăpâna au deja zece pui. Cei 13 iepuri din rasa gigantică mănâncă un kilogram de morcov, lucernă şi trei kilograme de boabe amestecate (porumb, grâu, orz şi floare). Stăpânul se ocupă toată ziua de ei.

„M-am interesat ce le place, ce le trebuie, la ce sunt sensibili. Le place foarte mult să fie mângâiaţi la ceafă şi sunt adorabili. Eu mă joc foarte mult cu ei. Cred că lucrul acesta i-a făcut să prindă curaj, în ciuda a ceea ce se spune, să devină mai curioşi şi să se apropie tot mai mult de membrii familiei“, explică tânărul.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite