Constanţa: Fenomen inedit: ploaie cărămizie pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Praful s-a depus pe maşini ca o mâzgă
Constanţa: Praful s-a depus pe maşini ca o mâzgă

După Marea Roşie de la Vama Veche, la Constanţa ploaia a devenit cărămizie. Azi-dimineaţă, constănţenii s-au trezit cu praf roşiatic depus pe maşini şi pe rufele aflate la uscat în aer liber.

„Am găsit maşina acoperită cu un praf colorat. Locuiesc lângă CET Palas şi înainte de la ei erau particulele pe maşină, dar acum arată altfel“, spune constănţeanul Alexandru Toader.

Meteorologii din Constanţa spun că este posibil ca particulele să fi fost aduse din Siberia odată cu vântul de nord-nord-est ce a suflat în rafale. „Azi-noapte vântul a suflat cu o viteză de 11 metri pe secundă la rafală“, a precizat Vasile Torică, şeful serviciului Meteo din cadrul Centrului Meteorologic Zonal Dobrogea.

Agenţia de Mediu suspectează Portul Constanţa şi mineralele ca fiind sursa de poluare. „Deocamdată, habar n-avem despre ce e vorba. Cel mai probabil poate veni din zona portului, din danele de unde se încarcă şi se descarcă tot felul de minerale. În prezent se fac analize pentru a stabili cu exactitate“, a declarat Senol Zevri, directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Constanţa.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite