Constanţa: Fasolea cu cârnaţi a adunat mii de oameni în portul turistic Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncarea a fost pregătită după o reţetă tradiţională
Mâncarea a fost pregătită după o reţetă tradiţională

De Ziua Naţională, oamenii s-au înghesuit pentru o farfurie de fasole cu cârnaţi. La Mangalia, cele două mii de porţii pregătite de primărie nu au fost suficiente.

Portul turistic a fost ieri neîncăpător pentru oamenii care au sărbătorit Ziua Naţională şi au luat prânzul tradiţional cu fasole şi cârnaţi. Angajaţii de la serviciul social al primăriei au pregătit două mii de porţii de fasole, dar şi câte o mie de pahare cu vin sau ţuică fiartă, care s-au epuizat în scurt timp.

Reţetă de la Mangalia

Tanti Flori a fost gospodina de serviciu. Ea a pregătit fasolea după o reţetă ştiută de la mama ei. Boabele le-a pus în apă cu o seară înainte, să se înmoaie. A doua zi a pus fasolea la fiert în altă apă. „După câteva clocote am schimbat din nou apa. Trebuie să fie fierbinte. O schimb de mai multe ori ca să nu provoace balonare“, a explicat tanti Flori.

Gospodina a pus la fiert şi rozmarin, pentru aromă, sare şi o linguriţă de zahăr la fiecare două kilograme, pentru că dă gust bun mâncării şi înmoaie boabele.  Separat a preparat „prăjeala“, din roşii proaspete sau bulion, cârnaţi tăiaţi bucăţi mari, şunculiţă, usturoi pisat şi cepe bine mărunţite. După ce dă bine de trei clocote, „prăjeala“ se adaugă peste fasolea bine fiartă în ceaun. La final se adaugă salvie şi mult pătrunjel, iar gospodina garantează că rezultatul este delicios.

Marea Adunare de la Tropaeum Traiani

Cu fasole şi cârnaţi au fost trataţi şi românii care au participat la Marea Adunare Populară de la Monumentul Tropaeum Traiani, de la Adamclisi, acolo unde au sărbătorit oficialii judeţului.

După ora 13.30, acolo a avut loc un spectacol susţinut de ansamblul Plaiuri Dobrogene, Viorica Macovei, Veta Biriş, trupa Provincialii, Spitalul de Urgenţă, Costi Ioniţă, Andreea, Andra.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite