Constanţa: Falsul şef al Departamentului Corpului de Control Guvernului României face puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Cercel, bărbatul reţinut în iunie anul trecut, după ce a fost prins în flagrant delict în timp comanda laptop-uri destinate, spunea el, Guvernului, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Sentinţa a fost dată astăzi de magistraţii Tribunalului Constanţa. Cercel a fost acuzat de tentativă de înşelăciune. Complicele lui Cercel, Marcel Vasile a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate.

Falsul inspector şef al Departamentului Corpului de Control Guvernului României îşi confecţionase legitimaţii cu stema României şi circula cu un Audi de culoare albastru.

Cercel îi oferise furnizorului de calculatoare suma de 640 de lei pentru fiecare dintre laptop-urile care urmau, potrivit spuselor sale, să ajungă în dotarea instituţiilor publice şi a Guvernului.

Falsul inspector guvernamental urma să achite calculatoarele cu file cec fără acoperire emise de SC Universal Tools, firmă care i-a aparţinut la un moment dat dar pe care a cesionat-o.

Bărbatul este recidivist: a fost condamnat la închisoare după ce a păcălit câteva persoane cu zeci de mii de dolari ca să le obţină locuri de muncă şi a încercat să obţină un contract de furnizare fier vechi de la o unitate militară, lăudându-se cu prietenia preşedintelui Traian Băsescu, despre care susţinea că au fost colegi.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite