Falsul medic generalist de la Tulcea este cardiolog pe site-ul Spitalului Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ali Marius Ghiulser şi-a falsificat diploma de licenţă
Ali Marius Ghiulser şi-a falsificat diploma de licenţă

Ali Marius Ghiulser, doctorul cu diplomă falsificată care a lucrat o lună la spitalul din Tulcea, figurează şi ca medic la Secţia de Cardiologie 1 a Spitalului Judeţean Constanţa. Conducerea spitalului de la malul mării spune că nu a auzit niciodată de el şi că figurează pe site, ca medic cardiolog, dintr-o eroare.

După ce a a prezentat documente falsificate şi a lucrat ca medic generalist la Urgenţele din Tulcea fără a avea studii de specialitate, Ali Marius Ghiulser (34 de ani) a reuşit să fraierească şi conducerea Spitalului Judeţean Constanţa. Pe site-ul instituţiei spitaliceşti Ali Marius Ghiulser a figurat, până aseară, ca medic cardiolog.

De ce nu putea fi medic cardiolog

Ghiulser apărea ca fiind absolvent al Facultăţii de Medicină Generală Constanţa în anul 2006 şi angajat la Secţia Cardiologie 1, specialitatea Cardiologie. Întrebată despre medic, dr. Elvira Craiu, şeful secţiei Cardiologie I, a spus: „Numele nu mi-e cunoscut. Nu ştiu nici dacă mi-a fost student. Dacă l-am cunoscut vreodată a fost în anul IV, când studenţii de la Medicină fac practică, într-unul dintre semestre, la Cardiologie, dar pe el nu-l ţin minte“, a spus Elvira Craiu.

Elvira Craiu

Şeful Secţiei Cardiologie I a mai explicat de ce nu putea fi angajat ca medic la Cardiologie. „Data absolvirii lui Ghiulser este 2006, iar el, apare la noi pe secţie, din 29 ianuarie 2010. El nu putea fi angajat cardiolog pentru că îi trebuiau şase ani de rezidenţiat. Ori în 2010 ar fi avut doar patru ani de rezidenţiat. Personal, cred că este un virus în site-ul spitalului“, a dat lămuriri dr. Craiu.

Explicaţii diferite


Dacă iniţial managerul Spitalului Judeţean Constanţa Dan Căpăţână a spus că studenţii de la Medicină au avut user-ul şi parola din adminul site-ului spitalului şi aveau posibilitatea să posteze date despre ei, ulterior a venit cu o nouă explicaţie: „Anul trecut, am dat o notă internă către secţii şi am cerut CV-urile tuturor medicilor, prin octombrie-noiembrie 2009. Probabil că el şi-a dat datele, noi am mers pe bună credinţă şi le-am postat pe site. Dar nu ştim cum a ajuns şi în ce context şi-a dat el datele“.




CV-urile au fost centralizate la nivelul fiecărei secţii, apoi înaintate medicului Tony Hangan, angajat al Facultăţii de Medicină din Constanţa care a centralizat şi postat datele.

Constanta
Constanta

Dan Căpăţână

Dan Căpăţână a explicat că măsura de restricţionare este necesară pentru siguranţa pacienţilor

„Unii le-au trimis pe mail, alţii nici măcar nu le-au dat în format electronic şi le-au adus personal. Probabil că individul şi-a trimis datele, dr. Hangan le-a luat de bune şi le-a postat pe site“, a mai spus Căpăţână.

Imediat după ce am sesizat că Ali Marius Ghiulser figurează ca doctor cardiolog pe site-ul spitalului, conducerea a scos informaţiile despre falsul medic.

Şi-a falsificat greşit diploma

Ghiuser s-a angajat la 1 octombrie la Spitalul Judeţean din Tulcea şi a lucrat până la 2 noiembrie. La angajare a prezentat mai multe xerocopii făcute după documente falsificate. În actele falsificate, figura ca fiind absolvent al Facultăţii de Medicină din cadrul universităţii Ovidius din Constanţa.

„S-a prezentat doar la trei examene, la educaţie fizică, informatică şi limba engleză. Apoi nu a mai venit şi a fost declarat repetent şi exmatriculat. Culmea e că şi-a falsificat şi aiurea diploma, a zis ca a luat licenţa în 2005 şi ca a terminat facultatea în 2006!“, spune decanul Facultăţii de Medicină, doctorul Petre Bordei.

Ali Marius Ghiulser a fost exmatriculat în 2001. „Legea nu ne obligă să cerem actele în original. L-am angajat pe o perioadă determinată, doar pentru gărzi. Legea permite astfel de angajări“, a dat lămuriri şi directorul Ion Popescu, de la Spitalul Judeţean din Tulcea. Ali Marius Ghiulser este este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite