Constanţa: Fă voluntariat în timpul liber!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan şi Diana Dobre au igienizat plaja din zona Faleză Nord
Dan şi Diana Dobre au igienizat plaja din zona Faleză Nord

Măcar odată pe an, constănţenii şi-ar putea dedica o zi activităţilor voluntare. O noapte în club, o zi de picnic sau la grătar, câteva ore de fitness pot fi oricând înlocuite cu timp de calitate petrecut ca voluntar la diferite acţiu

Că se pot implica în activităţi voluntare, constănţenii au dovedit-o la recenta acţiune „Let’s Do It, Romania!“. „Aproximativ 1.800 de persoane din judeţ s-au implicat în această activitate. Fie că s-au înscris din timp pe site-ul campaniei, sau pur şi simplu au dorit să se implice direct în «ziua Z», fie că au fost organizaţi în grupuri, pe clase, pe şcoli, sau că au venit individual, constănţenii au dovedit că se pot implica în cauze precum protecţia mediului înconjurător“, a declarat Cosmin Bârzan, preşedintele Centrului pentru Resurse Civice Constanţa.

Familia Dan şi Diana Dobre, din Constanţa, au fost printre puţinii care au decis că îşi pot dedica o zi pentru igienizarea plajei din zona Faleză Nord. „Suntem persoane cu studii superioare, dar asta contează cel mai puţin. Important este că fiecare dintre noi poate face ceva pentru a nu ne mai fi ruşine atunci când ne vin musafiri şi se uită pe geam văzând mizeria de la malul mării“, a explicat Dan Dobre.

Domenii de interes

Igienizarea mediului înconjurător nu este singurul domeniu în care fiecare dintre noi se poate implica în timpul liber. „Sunt şi alte activităţi civice, precum monitorizarea alegerilor, asistarea sau acompanierea persoanelor aflate în dificultate, lecturi pentru vârstnici, sau chiar servicii IT pentru organizaţii neguvernamentale, precum realizarea de website-uri pe care oricine le poate efectua. În luna decembrie vom deschide un birou de informare şi consiliere pentru migranţii non-europeni, care va funcţiona, în principal, prin implicarea voluntară. Aşadar, oricine doreşte să interacţioneze cu persoane ce provin din alte culturi o poate face ca voluntar în cadrul acestui Birou“, a mai spus Bârzan.

Doritorii pot afla mai multe detalii despre ONG-urile constănţene de pe site-ul www.stiriong.ro, sau se pot înscrie pe grupul de discuţii volciv@yahoogroups.com pentru a putea afla în ce domenii de activitate pot face voluntariat. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite