Constanţa: Expoziţie de icoane şi măşti populare la Galeriile Amfora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia este deschisă până pe 14 ianuarie
Expoziţia este deschisă până pe 14 ianuarie

Expoziţia intitulată „Datini“ de sfârşit de an a Asociaţiei  Artiştilor Plastici Amfora reuneşte 19 autori. Lucrările de icoane pe lemn, sticlă, goblen, artă decorativă naivă, vor fi expuse în perioada 17 decembrie - 14 ianuarie.

Iuliana Rusu a realizat pentru această expoziţie mai multe vitralii şi măşti populare. Iuliana Rusu este o artistă multi-talentată, ea fiind şi interpretă de canto popular.

Prezenţă constantă în cadrul expoziţiilor de grup organizate de Galeriile Amfora, Iulianei Rusu îi place să picteze icoane, dar şi să realizeze măşti şi costume populare tradiţionale. „Nu mi se pare greu să faci o mască“, a declarat ea ieri, 16 decembrie, în timp ce-şi aranja lucrările pe simezele galeriilor.

„Mă inspiră sărăcia şi oamenii de pe stradă“, a precizat artista. În cadrul expoziţiei va expune şi Nicu Grigoraş, singurul goblenist înscris în asociaţie. Bărbatul face goblenuri din anul 1995, dar a început din copilărie, când o mai ajuta pe mama sa. În afară de lucrările pe care le va prezenta publicului acum, el mai are o expoziţie de icoane, peisaje, portrete şi flori la Cernavodă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite