Constanța: Exclusiv - Delfinariul devine SPA pentru delfini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delfinariul se pregătește pentru noii locatari, delfinii din Beijing
Delfinariul se pregătește pentru noii locatari, delfinii din Beijing

La Delfinariul din Constanţa au început lucrările de pregătire a bazinelor pentru viitorii locatari - delfinii ce vor fi aduși de la Acvariul din Beijing.

O echipă de la Bacău a sosit la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii pentru a reabilita bazinele în care vor sta delfinii aduşi de la Beijing. Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului din Constanţa, se consultă deja cu Irinel Urian, managerul Romchim Protect SA din Bacău, în alegerea culorilor pentru cele două bazine.

Buget de 70.000 de lei

Bazinul acoperit are 600 de metri cubi (construit în 1984), iar cel descoperit 1.500 de metri cubi (construit în 1972).
„Vom îndepărta stratul de vopsea, vechi de aproximativ cinci ani. Apoi vom face injectări cu răşină, care au rolul de a întări şi închide fisurile din bazin. Următoarea etapă cuprinde gletuirea, după care aplicăm un strat de vopsea albastră“, a explicat Irinel Urian, directorul firmei Romchim Protect SA. Lucrarea de reabilitare la cele două bazine are un buget de 70.000 de lei.

Asigurarea - 34.320 de euro

Delfinii vor fi aduşi din Beijing la sfârşitul lunii aprilie, mai târziu decât era programat. Acum se pun la punct ultimele detalii de zbor şi asigurare.
Transportul costă 200.000 de euro, delfinii - 372.000 de euro, iar asigurarea - 34.320 de euro. Cele două femele şi masculul ce provin de la Acvariul din Beijing se înţeleg de minune cu dresorii constănţeni. „Sunt ca nişte pisicuţe“, spune directorul complexului. 

Însoţiţi de şase persoane

Cinci dresori vor lucra cu cele trei mamifere. Zborul va dura aproximativ 11 ore, se va face o escală de 30 de minute la Otopeni, după care avionul va decola către Constanţa.
Şase persoane, dintre care doi antrenori şi un medic veterinar din China şi un medic, vor însoţi delfinii pe perioada zborului spre Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite