Constanţa: Evidenţa turiştilor se va face printr-un sistem informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita evaziunea fiscală în domeniul turismului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va implementa un sistem informatic de evidenţă a turiştilor din unităţile de cazare de pe întreg teritoriul ţării.

Contractul a fost semnat la începutul lunii cu IBM şi termenul de implementare este de şase luni. IBM va livra componentele hardware şi software necesare şi va presta servicii de analiză, instalare, configurare, testare şi dezvoltare a sistemului, precum şi servicii de mentenanţă şi instruire a angajaţilor ministerului de resort.
Unităţile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în Sistem şi îl vor accesa zilnic, pentru a înregistra datele cu privire la evidenţa ocupării în propria unitate. Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în respectiva unitate.

Sistemul va furniza informaţii reale şi actualizate la zi cu privire la situaţia din unităţile de cazare şi date despre evoluţia unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate în fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii în domeniu.

Licitaţia pentru achiziţia Sistemului Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor a avut loc în luna aprilie, contractul fiind atribuit SC IBM România SRL, singurul participant la procedură, la o valoare de 2.089.122 de lei, inclusiv TVA.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite