Constanța: Evaluarea națională a intrat în faza contestațiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru unii elevi constănțeni, evaluarea națională nu s-a terminat: cei care au contestat rezultatele obținute își așteaptă, cu nerăbdare, noile note. Soarta lor de a ajunge la liceul dorit depinde de acestea.

Elevii care au trecut prin evaluarea națională și nu au fost mulțumiți de rezultatele obținute au avut ocazia să le conteste, azi, până la orele 18.
Pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța apar, de la oră la oră, statisticile celor 8 centre de corectare. Centrul zonal nr. 8, de la Virgil Madgearu, nu a dat nicio notă de 10, centrul nr. 6, de la C.A.Rossetti,  doar 2. Cei mai generoși corectori, de la Centrul nr. 1 de la Pedagogic, au acordat 12 note de 10. Sau poate au avut parte de lucrări mai bune.
Anca Cuneşteanu de la Școala nr. 6 Nicolae Titulescu se numără printre puținii elevi care au obținut nota 10 la matematică. Copleșită de emoții pentru a doua oară, ea exclamă: „am fost foarte fericită, nu mă aşteptam să fie chiar 10 curat!"
Între timp, elevii continuă să se înghesuie în fața listelor. Unii dintre ei aleg calea contestațiilor: pentru ei, emoțiile continuă. 

La Școala nr. 7 Remus Opreanu din Constanța, până la orele 16.45 se adunaseră deja 20 de contestații, 7 la matematică și 13 la limba și literatura română. Directoarea școlii, Mirela Stoica, a ținut să precizeze: „Suntem o școală mare, de 695 de elevi. Dintre aceștia, 101 au trecut prin evaluarea națională. Este normal ca la un număr mare de elevi să fie mai multe contestații“.
Școala nr. 6 „Nicolae Titulescu“ din Constanța are o situație privilegiată: un singur absent și o singură contestație. Pentru Beghim Mamurie, diriginta unei clase a VIII-a, examinările de anul acesta nu au adus surprize. „Notele obținute la examen au corespuns cu mediile notelor obținute la clasă“, a observat ea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite