Escrocherie prin telefonul mobil: au ajutat un ţepar să-şi umple conturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânul îşi escroca victimele prin telefonul mobil
Bătrânul îşi escroca victimele prin telefonul mobil

Un bătrân a brevetat o metodă pe cât de ingenioasă pe atât de ilegală de a face rost de bani: cerea bani prin telefon unor naivi, pe motiv că sună din partea unui spital unde se află internate rudele lor.

Fanel Dumbravă (66 de ani) este din Iaşi. În ultimele lui, bătrânul a făcut rost, prin diverse metode, de numerele de telefon ale unor persoane în etate. Le contacta telefonic şi le spunea că au rude internate sau decedate în spital şi că este nevoie de bani pentru a achita contravaloarea serviciilor medicale.  În medie, el cerea rudelor pretinşilor pacienţi, între 3000 şi 5000 de lei. Uneori, bătrânul reuşea să-şi convingă victimele că este rudă cu ei, că se cunosc şi el e cel care are nevoie de ajutor.

Dumbravă a dat ţepe în toată ţara. Numai în Constanţa bărbatul a făcut cinci victime, care i-au trimis, în total, în cont, 25.000 de lei, ca să-şi ajute presupusele rude.

Dumbravă a fost dat în urmărire generală şi reţinut ieri în Galaţi. El va fi deferit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, sub învinuirea de înşelăciune.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite