Constanţa: Elevii voluntari de la Decebal, răsplătiți cu tabere gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci eleve ale Liceului Teoretic Decebal Constanţa, implicate în acţiuni de voluntariat vizând siguranţa pe Internet, vor fi răsplătite cu locuri gratuite în tabere şi şcoli de vară.

Astfel, elevele Mariana Militaru, Iulia Drăniceanu şi Nicoleta Gârbă vor lua parte în perioada 17-23 iulie la Şcoala de vară Sigur.Info 2011, iar Andreea Mădălina Ciucă şi Samira Tabl vor merge într-o tabără gratuită în judeţul Alba, în perioada 18 august - 1 septembrie.

Participarea elevilor Liceului Teoretic Decebal la programul Sigur.Info a demarat anul trecut, sub coordonarea profesoarei Daniela Adochiei, când liceul a găzduit, în perioada 29-30 mai 2010, sesiunea de training a elevilor constănţeni implicaţi în proiect.

Sigur.Info este un program finanţat de Comisia Europeană şi iniţiat de consorţiul format din Organizaţia Salvaţi Copiii, Positive Media şi Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual şi promovează utilizarea de către copii, în condiţii de mai mare siguranţă, a calculatorului, a telefonului mobil şi internetului.

Voluntarii selectaţi pentru a participa la Şcoala de vară au fost desemnaţi dintre cei mai activi participanţi în anul 2011, în susţinerea sesiunilor de informare a modalităţilor de utilizare în siguranţă a Internetului. Elevii Liceului Teoretic Decebal se vor alătura celor 60 de participanţi atât din ţară, cât şi din alte 10 ţări europene, pentru un schimb de experienţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite