Constanţa: Elevii se întrec în rachetomodele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a Concursului Naţional de Rachetomodele Hermann Oberth a reunit astăzi la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa 53 de elevi de la opt unităţi de învăţământ.

Printre participanţi s-au numărat elevi ai şcolilor Spectrum, Dan Barbilian şi Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Tinerii au fost grupaţi în zece echipaje.

Elevii au început construcţia rachetomodelelor în jurul orei 14.00. Unii se ocupau se construirea propriu-zisă a navei, alţii de partea estetică.

Antonia Enache (16 ani) face parte dintr-o echipă de patru persoane. Pentru că ceilalţi coechipieri sunt băieţi, ea a fost numită responsabilă cu estetica navei. „Colegii m-au convins să-i ajut şi împreună încercăm să  facem o treabă cât mai bună“, a declarat adolescenta.

Rachetomodele cu paraşute

Diana Catana, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân s-a ocupat de construcţia unei rachete cu paraşută. „Mai întâi construim corpul rachetei. Luăm o hârtie A3, o înfăşurăm şi măsurăm circumferinţa tubului de PVC,   apoi lipim totul, schiţăm aripile, în formă de trapez dreptunghic“, detaliază fata.

Eleva spune că partea cea mai grea este construirea aripilor navei. După terminare, mai rămâne de făcut doar paraşuta, care este confecţionată dintr-o hârtie desenată cu compasul, o pungă menajeră.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite