Constanţa: Elevii s-au pus în pielea jurnaliştilor şi a afaceriştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevilor le-au fost dezvăluite avantajele şi dezavantajele fiecărei meserii în parte
Elevilor le-au fost dezvăluite avantajele şi dezavantajele fiecărei meserii în parte

Întâlnirea a fost organizată de voluntarii Centrului pentru Resurse Civice, în colaborare cu ziarul „Adevărul de Seară“ Constanţa şi publicaţia online „Constănţeanul“.

Elevii Liceului Teoretic Anghel Saligny din Cernavodă au încercat să identifice avantajele şi dezavantajele meseriilor pentru care pot opta după terminarea cursurilor. 

Organizată în acest weekend într-una dintre sălile de clasă din liceu, întâlnirea a reunit 20 de tineri care s-au închipuit pentru jumătate de oră jurnalişti sau mici întreprinzători.

Riscurile meseriei

Tinerii au fost împărţiţi în două grupuri de lucru şi au identificat oportunităţile şi riscurile fiecărei meserii în parte. Grupul micilor întreprinzători a fost coordonat de Cătălin Anton, vicepreşedintele Centrului pentru Resurse Civice, iar cei care au analizat meseria de jurnalist au fost coordonaţi de un redactor al „Adevărului de Seară“ şi de jurnalistul independent Valentin Coman.  După aproximativ 30 de minute de analiză a părţilor pozitive şi negative pentru  fiecare job în parte, elevii au prezentat în faţa colegilor rezultatul muncii în echipă. După prezentare, fiecare grup de lucru a răspuns întrebărilor adresate de colegi şi de voluntarii Centrului de Resurse Civice.

Elevii cred că proiectul Centrului de Resurse Civice îi va ajuta în alegerea unei viitoare cariere. „Încă nu sunt sigură ce voi face după terminarea liceului. Mi-ar plăcea să mai existe proiecte care să ne îndrume, să ştim ce opţiuni avem“, este de părere Elena, elevă a liceului din Cernavodă.

„Eu sunt sigură că voi urma o facultate, dar nu sunt decisă asupra specializării. Din păcate, nimeni nu ne spune ce posibilităţi avem imediat după ce terminăm liceul“, spune Roxana, o elevă în an terminal. Proiectul „Drumul meu în viaţă - informare şi consiliere pentru carieră“ se adresează elevilor de liceu din anii terminali din municipiul Medgidia şi oraşul Cernavodă.

Tinerii vor vizita redacţia cotidianului „Adevărul de Seară“, universităţile din Constanţa şi Centrala Nucleară din oraş. Proiectul „Drumul meu“ este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite