Constanţa: Elevii premiaţi de NASA pleacă la Chicago pe banii părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2010 a adus elevilor de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa cele mai multe premii la concursul NASA - Ames Space Settlement Design Contest. 59 de liceeni au demonstrat că visul de a trăi cu adevărat în spațiu nu mai este atât de departe. Însă, dintre aceştia, doar 28 pleacă în această noapte spre Chicago pentru a-şi ridica premiile.

Galacticii de la Colegiul Mircea și-au bătut propriul record la capitolul premii. 

„Este al optulea an în care echipe de elevi din Constanţa pleacă spre NASA“, a declarat prof. Ion Băraru, coordonatorul unor echipe câştigătoare şi la ediţia 2010.

„La competiția din acest an echipa colegiului a obținut nouă premii. Sunt 59 de elevi care merită în egală măsură să ajungă să-şi ridice premiile. Din păcate, doar 28 dintre aceştia vor ajunge la Chicago. Este un efort uriaş pe care îl fac în primul rând părinţii, care s-au zbătut să găsească sponsorizări. Autorităţile şi ministerul nu ne-au mai ajutat ca în ceilalţi ani“.

La ediţia 2010 a concursului NASA, temele adolescenților au impresionat prin proiectarea aşezărilor, concepute în lux de amănunte cu sarcini de prospectare şi exploatare a resurselor naturale cosmice. Lucrările vor fi prezentate în aceste zile la International Space Development Conference, care reuneşte specialişti, oficiali din guvernul american, cosmonauţi.

Palmaresul Constanţei

La ediţia 2010 a concursului NASA Ames Space Settlement Design Contest, rezultatele Constanței sunt următoarele:
•    două premii I (proiectele: Genesis Space Settlement şi DTEM, ambele realizate de elevi coordonaţi de profesorul Ion Băraru);
•    două premii II (proiectele: Insula Caelum – elevi coordonaţi de profesorul Ion Băraru, şi Ragnarok – coordonarae a profesorul Adrian Nicolescu);
•    două premii III (proiectele Phoenix -  realizat de elevii coordonaţi de profesorul Ion Băraru, şi Danubios );
•    trei menţiuni (proiectele: Hope - realizat de elevii coordonaţi de profesorul Oprea Lucian; Infinity - realizat de elevii coordonaţi de profesorul Adrian Nicolescu, şi Philosophy - realizat de elevii coordonaţi de profesorul Ion Băraru ).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite