Constanţa: Elevii de clasa a VIII-a au început evaluările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.400 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut astăzi prima probă de evaluare, la disciplina Limba şi literatura română. Examenul s-a desfăşurat în 159 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

Examenul s-a desfăşurat fără probleme în majoritatea unităţilor de învăţământ constănţene. Elevii au avut emoţii, dar au declarat că s-au pregătit şi nu se tem că nu ar putea face faţă. „Am învăţat tot anul, iar în ultima lună am stat mai mult în casă ca să repet“, a spus Nicole Bratu, elevă a Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu.

Jurnaliştii, daţi afară din unele şcoli

Deşi presa ar fi trebuit să aibă acces în toate unităţile de învăţământ, unii preşedinţi de comisie nu le-au permis jurnaliştilor să intre în sălile de curs înainte de începerea probelor.

Acest lucru s-a întâmplat la Şcoala generală nr. 8 şi la Şcoala Dan Barbilian. Directorii celor două instituţii nu au fost de acord să discute cu ziariştii. Mai mult decât atât, i-au invitat pe aceştia să părăsească incinta şcolii.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, media generală obţinută la evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a se va termina pe data de 12 mai.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite