Constanţa: Elena Sebe antrenează junioarele la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevele ei sunt vicecampioane mondiale şi campioane europene, iar acum ţintesc o medalie la Jocurile Olimpice. A început tenisul de masă la Galaţi, când avea doar 7 ani. Primul antrenor i-a fost chiar actualul selecţioner al echipei de junioare - Viorel Filimon.

I-a plăcut acest sport, dar s-a obişnuit greu cu rigorile antrenamentului.

„La început am fost dată afară din sală. Mă plictiseam când mă punea să ţin mingea pe paletă pentru că eu vroiam să joc la masă. Atunci, antrenorul mi-a spus că ori ascult, ori plec! Am ales să plec, dar la alt antrenor. Îmi plăcea prea mult tenisul de masă ca să renunţ“, îşi aminteşte Elena Sebe.

Între timp, Viorel Filimon terminase facultatea şi a fost detaşat la Constanţa, a văzut-o la o competiţie, i-a plăcut cum joacă şi i-a cerut să vină la Constanţa.

„Nu am stat pe gânduri. În clasa a VIII-a am venit la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, fosta Şcoală Generală nr. 34. Ca şi sportivă, m-am clasat pe locul 5 naţional în competiţii, dar la îndemnul domnului Filimon m-am apucat de antrenat“, a mai spus Elena Sebe.

Ţinta: jocurile olimpice

Pentru ea, apogeul carierei sunt campionatele mondiale. Se mândreşte cu eleve ca Elisabeta Samara, Cristina Hîrîci şi chiar fiica ei, Anamaria Sebe, care au adus zeci de medalii la lotul de junioare la tenis de masă, dar visează la distincţia supremă. „La mondiale şi europene avem medalii: suntem vicecampioane mondiale şi campioane europene.

Este însă conştientă de faptul că fetele pe care le antrenează s-ar putea „împiedica“ de lotul Chinei. „Fetele din China sunt cu adevărat de temut. Dar, dacă înainte nu aveam şanse, acum am început să le punem ceva probleme. Ştim că este foarte greu să le învingem, dar nu imposibil“, mai spune ea.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite