Constanţa: Elena Păduraru a trecut de la handbal la dans de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi doreşte carieră în dans. Până acum, Elena a participat la mai multe concusuri şi spectacole. Face dansuri de mai bine de patru ani, de când s-a încris la cursurile şcolii New Force of Dance.

Este sigură că este abia la început şi vor trece mulţi ani până să renunţe la această preocupare. „Înainte să mă apuc de dansuri, am făcut handbal, cam un an. Mi-a plăcut foarte mult şi credeam că niciodată nu o să renunţ. S-a întâmplat însă ca de ziua mea să vină la mine o cunoştinţă, care era coregrafă la New Force of Dance. M-a întrebat dacă aş vrea să merg la dansuri, iar eu am acceptat“, îşi aminteşte Elena.

Pasionată de belly dance

După primele antrenamente şi-a dat seama că e ceva ce îi place să facă şi a continuat, dar a renunţat la handbal. După vreo doi ani de dans a încercat să se reapuce de handbal, dar nu a reuşit să împace şcoala, handbalul şi dansul mai mult de cinci luni, aşa că a renunţat la sportul cu mingea. Deşi face street-dance, Elenei i-au plăcut întotdeauna dansurile orientale, iar dansul din buric (belly dance) este una dintre pasiunile sale.

Chiar a încercat să danseze şi i s-a spus că este talentată. „În urmă cu un an mă gândeam să mă duc la cursuri pentru aşa ceva, dar nu se făceau în Constanţa. Încă repet sau fac mişcări de belly dance cu fetele, dar... cam atât“, mai spune dansatoarea. Cu toate acestea, spune că nu are un stil de dans preferat. „Îmi plac alte două stiluri: new style şi locking. Primul este un fel de hip-hop, dar mai avansat, iar Locking-ul este un stil de dans în care trebuie să zâmbeşti tot timpul. Pot spune că este un stil de dans care te trezeşte la viaţă“, explică tânăra dansatoare.

Se vrea coregraf

Elena este decisă să facă carieră în dans. „Mi-aş dori foarte mult să devin coregraf, deoarece dansul este pasiunea mea şi aş vrea să împărtăşesc acest lucru şi altor copii. Mă mai văd şi profesor de limba română, o altă pasiune a mea“, spune Elena.

Premii importante

Elena a participat la mai multe concursuri împreună cu colegii de la şcoala de dans. La categoria „cele mai importante“ le trece pe următoarele: Nymphea Dance 2009, Black Sea Contest 2008, 2009 şi 2010, You Live 2009.

„De asemenea, au fost şi zeci de spectacole în Mamaia, la Palatul Copiilor Constanţa, la Clubul SNC. „Am obţinut cam toate locurile posibile: am avut parte şi de locurile 1, 2, 3, dar şi de locuri 4 şi 5. Câteodată mai e nevoie şi de acestea“, spune în glumă Elena. Pentru ea cea mai importantă competiţie este Hip Hop Internaţional „pentru că pe această scenă nu ajung decât cei mai buni dansatori din ţară“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite