Constanţa: Elena Ligia Jacotă vindecă de 25 de ani gâtul şi urechile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Elena Ligia Jacotă îţi face vocea mai clară şi te ajută să ai auzul mai fin. Este medic ORL-ist de mai bine de două decenii.

Primul pacient pe care Elena Ligia Jacotă l-a tratat a fost un pisoi, în cabinetul veterinar al tatălui său, pe când era în clasa a IV-a.

„De când eram în şcoala generală mi-am ales profesia. Tatăl meu, medic veterinar de meserie, cred că mi-a insuflat această pasiune pentru medicină. Stăteam mereu pe lângă el, făceam tratamente la pisici şi mă simţeam utilă, când el era plecat pe teren. Dar abia prin clasa a şaptea mi s-a conturat ideea de a mă face medic“, spune ea.

ORL-ist de două decenii

Femeia a locuit toată copilăria ei într-un cabinet, casa sa fiind practic în dispensarul unde tatăl ei trata animale, în Medgidia. „În timp ce-l ajutam pe tata în cabinet, mergeam la şcoală şi făceam pregătire la anatomie, pentru admiterea la facultatea de Medicină. Iniţial am intrat la Craiova, dar m-am transferat la Iaşi, pentru că vroiam să urmez cursurile unei facultăţi cu tradiţie“, mărturiseşte medicul.

Elena Ligia Jacotă a avut şansa de a face parte din prima promoţie de absolvenţi de medicină care a făcut stagiatura în spital şi nu în dispensare. „Atunci am ales practic ORL-ul, prin 1982. Mereu mi-au plăcut materiile chirurgicale, dar după stagiatură, un coleg din Medgidia mi-a spus să optez pentru o specializare uşoară, de femei - cum s-a exprimat el - dacă vreau să am viaţă de familie şi să fac un copil. M-am îndreptat către ORL, deşi mi-ar fi plăcut să fac specializarea obstetrică-ginecologie“, spune femeia.

Profesează ca medic ORL-ist din 1985, în Policlinica Port, şi în tot acest timp a tratat mii de pacienţi. „Îmi place când oamenii pleacă de la mine vindecaţi“, mărturiseşte medicul.

Un medic împlinit

În cele peste două decenii de când profesează, medicul ORL-ist a tratat pacienţii de otite, polipi, sinuzite, senzaţia de nas uscat, sforăit, a corectat sute de deviaţii de sept nazal şi nu numai. „Am fost un om fericit, pentru că viaţa mi-a oferit şansa să profesez în domeniul care-mi place“, mărturiseşte ea.

Deşi în cabinetul din policlinică îi calcă pragul adulţii, adesea a avut ocazia să-i consulte pe copii. „Îmi sunt dragi şi îi iubesc enorm. Deşi e greu să-i tratezi, comunicarea este cheia în cazul lor. Cu ei vorbesc mai blând, le povestesc despre ce urmează să le fac şi abia după ce înţeleg, încep consultul.

Cu ajutor din partea părinţilor şi cu răbdarea şi îndemânarea mea, micuţii se fac bine“, adaugă specialistul.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite