Constanţa: E seropozitivă, dar a născut un copil sănătos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Ene are doar 23 de ani, dar privirea ei trădează o tristeţe ascunsă. Necazurile au maturizat-o. Povestea vieţii ei pare desprinsă din romane. Prima iubire i-a adus diagnosticul. Este seropozitivă.

Avea doar 19 ani pe atunci, iar pe Valentin îl cunoştea de trei ani. Se iubeau, sau cel puţin aşa credea ea atunci. Locuiau împreună. Într-o zi, a aflat că e însărcinată.

Era fericită. Doar că apoi au apărut complicaţiile. A făcut varicelă, apoi infecţie urinară şi mai apoi a fost muşcată de câine. Aşa a ajuns la spital. I s-au făcut analize peste analize. Iar pe fişa medicală a mai apărut un diagnostic: infecţie HIV. „Luasem de la băiatul cu care trăiam. El a avut o aventură cu cineva şi aşa a ajuns să se infecteze“, mărturiseşte tânăra.

image

La trântă cu destinul

Dar diagnosticul n-a speriat-o pe Mihaela. A pus la cale planul de luptă cu teribilul virus, cu cei din jur. „Prima întrebare pe care am pus-o a fost «Ce tratament trebuie să iau?». Am fost mereu optimistă. M-am gândit în primul rând la copil“, îşi aminteşte Mihaela. A urmat tratamentul ca la carte. Între timp, s-a trezit singură. Tatăl copilului a părăsit-o. Din iubirea de altădată rămăsese doar copilul şi diagnosticul. „Mă gândeam numai la copil, cum să fac să se nască sănătos. Eu aş fi vrut să creştem fetiţa împreună, chiar dacă el m-a înşelat şi apoi m-a infectat cu HIV şi cu hepatita C. I-am spus că trebuie să fim o familie. Dar n-a vrut“, povesteşte tânăra. De el a mai auzit abia peste un an. Murise.

Între timp, l-a reîntâlnit pe Dan, iar Mihaela a redescoperit speranţa. Îl cunoştea din copilărie. Au decis să fie împreună. El a acceptat-o, deşi urma să nască un copil care nu era al lui. După naşterea fetiţei, Mihaela şi-a făcut curaj şi i-a spus iubitului ei că e infectată cu virusul HIV. Lui nu i-a păsat.
Pentru că o iubea, a decis să rămână împreună. Mihaela spune că a ascultat cu sfinţenie sfaturile medicilor. A luat tratamentul ca la carte, a făcut tot ce i s-a spus, numai ca fetiţa ei să fie sănătoasă.

image

Imediat după naştere, copilul Mihaelei a fost luat şi dus la un hospice în Cernavodă, unde a stat până la doi ani, timp în care a fost vizitată de tânăra mămică.
Nu putea sta fără ea. La doi ani, a luat-o acasă. Atunci a aflat şi incredibila veste - micuţa Georgiana e sănătoasă.  Mihaela a acceptat să-şi spună povestea pentru a arăta şi altor pacienţi că viaţa poate fi frumoasă, în ciuda diagnosticului.

„Nu este o tragedie în a avea un copil. Eu îmi protejez familia singură, dar şi ei sunt foarte grijulii cu mine. Fetiţa vine în fiecare zi şi-i aduce medicamentele“, povesteşte tânăra mămică. N-a întrebat-o niciodată la ce-i folosesc medicamentele. „Dacă mă va întreba, am să-i explic, deşi acum este foarte mică“, spune Mihaela.

O familie fericită

Georgiana Daniela are acum 4 ani şi merge la grădiniţă. E un copil energic, frumos, o fetiţă blondă pe care mama ei visează s-o facă atletă. Deşi ea însăşi are doar opt clase, Mihaela a ştiut să-şi educe copilul.

Micuţa ştie că atunci când primeşte ceva trebuie să mulţumească. Ştie că atunci când ajunge într-un loc străin trebuie să fie cuminte. Şi mai ştie că trebuie să aibă grijă de mama ei. „O iubesc mult pe mami“, spune Georgiana. „O ador pe fetiţă, dar sunt destul de exigentă cu ea, pentru că altfel mă coordonează ea pe mine. Ea are grijă de mine. M-a impresionat că într-o zi mi-a spus că eu sunt viaţa ei. Îmi venea să plâng“, povesteşte Mihaela.

image

Tânăra familie locuieşte într-o garsonieră închiriată în Năvodari. Mihaela, Dan şi fetiţa trăiesc dintr-un venit lunar de 800 de lei. Dan lucrează în construcţii, dar criza economică l-a lăsat fără serviciu. N-are nici şomaj, pentru că a lucrat la negru. Munceşte pe unde apucă, cu ziua.

Mihaela urmează cursuri de cameristă, pe care  le va termina în această primăvară. „Asta îmi doresc cel mai mult, să mă pot angaja după ce termin cursurile“, spune tânăra mămică. Cei doi îşi doresc doar atât - să fie o familie unită. „Mie nu- mi pasă că ea este bolnavă. O iubesc, ne înţelegem bine, iar asta contează cel mai mult“, mărturiseşte Dan.

Citiţi mai multe în !

stampila ads
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite